Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTAN SLUČAJ

Čak 16 godina držao muškarca za roba!

policija
Foto: ilustracija
21.11.2014.
u 12:43

Tužiteljstvo tvrdi da je osumnjičeni gazda muškarcu oduzeo isprave i druge dokumente pa ovaj nije mogao nikud

Riječanin Milovan Gozdenović (62), osumnjičen zbog trgovanja ljudima, koji je čak 16 godina, od 1998. do prije nekoliko dana kada je uhićen, radno iskorištavao muškarca istih godina kojega je praktički učinio svojim robom, završio je u istražnom zatvoru.

Na slobodu može izaći ako plati jamstvo u iznosu od 60.000 kuna koliko je odredila istražna sutkinja riječkog Županijskog suda Ksenija Zorc. Prema policijskoj prijavi osumnjičeni je već dvije godine ranije, 1996.  počeo iskorištavati ovog muškarca, no tužiteljstvo ga za trgovanje ljudima tereti za kraće razdoblje, od  1998. do studenoga 2014. Osumnjičeni je, tvrdi tužitelj, drugog muškarca držao u nehumanim i neljudskim uvjetima za život, u jednoj od garaža "plavog niza" u riječkom kvartu Krnjevo, i godinama obmanjivao, varao i držao u zabludi uvjeravajući ga da je zaposlenik njegova poduzeća koje se bavi građevinskim radovima. Poduzeće nije radilo, postojalo je samo "na papiru", a za sve poslove koje je muškarac obavljao po nalogu  gazde koji ih je dogovarao  nije dobivao nikakvu novčanu naknadu niti su mu kao "zaposleniku" plaćani doprinosi.

Gozdenović je, prema dostupnim podacima, na adresi u središtu grada, jedno vrijeme imao  registriran obrt za zidarske poslove, no firma je ugašena prije 10 godina. Tužiteljstvo tvrdi da je osumnjičeni gazda muškarcu oduzeo isprave i druge dokumente  pa ovaj nije mogao nikud. Zbog svoje teške socijalne i financijske situacije  bio je potpuno ovisan o gazdi koji  je, navodno, bio "široke ruke" jedino kad mu je donosio alkoholna pića

Kako se doznaje, osumnjičeni tvrdi da svog vršnjaka nije držao u neljudskim životnim uvjetima nego su njih dvojica živjela zajedno, u garaži na Krnjevu.

>> Ne osjeća se krivim što ga je tjerao da prosi

>> Bajo sa sinom Dragim sedam godina tukao roba Mićka

Komentara 7

Avatar dr. Evil
dr. Evil
13:02 21.11.2014.

a šta je sa onima koji u Konzumu "rade" za 2.800 kuna, ali zato gazda živi u dvorcu!

SA
samoborka
14:24 21.11.2014.

o kojim je postovanim manjinama rijec molim lijepo? jer zna se da su sve manjine u Hrvatskoj, a neke pogotovo, iznad svih pravila i zakona.

TA
tamanitelj
17:32 21.11.2014.

ovaj je sigurno pravi riječanin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije