Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NISU MOGLI DISATI'

Bugarski krijumčari migranata posao dogovorili u Srbiji: Trebali su zaraditi 4000 eura

migranti
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
19.12.2016.
u 14:59

Tužiteljstvo tvrdi da je 'posao' zbog kojega su uhićeni dogovorio prvoosumnjičenik, početkom prosinca u Srbiji, s neimenovanim državljaninom Afganistana

Dvojica bugarskih krijumčara koji su uhićeni u subotu navečer kod Novske dok su u neljudskim uvjetima prevozili 67 afganistanskih migranata zadržani su u istražnom zatvoru, doznaje se u državnom odvjetništvu.

Sudac istrage Županijskog suda u Sisku odredio je dvojici osumnjičenika rođenih 1974. i 1967. istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, izvijestilo je tužiteljstvo na svojoj internetskoj stranici.

Tužiteljstvo tvrdi da je "posao" zbog kojega su uhićeni dogovorio prvoosumnjičenik, početkom prosinca u Srbiji, s neimenovanim državljaninom Afganistana. Za prijevoz 67-ero Afganistanaca kroz Hrvatsku navodno je, zajedno sa suradnikom, trebao dobiti ukupno 4000 eura.

I dok je prvoosumnjičeni vozio ispred kombija kako bi uočio policiju, migrante je u subotu oko 17.30 sati navodno preuzeo drugoosumnjičeni, između 284. i 285. kilometra autoceste A3 Lipovac – Bregana, u blizini ploče s natpisom "odmorište 500 m". Afganistanci su prethodno bez putnih isprava i viza za ulazak ili boravak u Hrvatskoj navodno nezakonito prešli granični prijelaz između Hrvatske i Srbije.

– Teretno vozilo su kod naplatne postaje Novska zaustavili policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije MUP-a Republike Hrvatske, a u trenutku zaustavljanja najmanje 35 osoba bilo je u stanju nesvijesti zbog skučenosti prostora i nedostatka kisika, čime je doveden u opasnost njihov život i tijelo, a životi su im spašeni pravovremenom hitnom medicinskom intervencijom – kažu u tužiteljstvu.

>> 'Migranti su bili u ozbiljnom stanju - pothlađeni, nisu jeli pet dana, a neki su povraćali...'

Komentara 9

FI
fixnixx
15:18 19.12.2016.

Zar nitko ne postavlja pitanje KAKO SU UŠLI preko graničnog prijelaza? Ministar trabunja o uspješnoj akciji, a nitko ga ne pita kako je mogao ući kombi pun ljudi u EU, a da ga nitko nije provjerio? Ne mogu vjerovati da postoji korupcija u graničnoj policiji.

OB
ObrenM
15:31 19.12.2016.

Ovi su uhiceni radi amaterizma organizatora.Obzirom da je kombi bio preopterecen gume su zapinjale o karoseriju te se je pojavio dim,koji je i onesvijestio migrante.Vrseci redovitu sluzbu polcajci su zamijetili dim i iz preventivnih razloga zaustavili kombi.Koliko ih je proslo koji su pametnije radili?Sada se ministar hvali o sposobnosti ocuvanja granice.Obzirom da bezocno ne govori istinu dolazimo do uvjerenja da je on i samog sebe uvjerio da je to njegova zasluga.Sto se tice profila migranata vecina ih je u dobi oko 20 godina te se vidi kako su odgojeni.Niti padanje u nesvijest u njima ne izaziva poziv u pomoc vozacima lupanjem,jer svi nisu istovremeno pali u nesvijest.Gdje su zene i djeca?Svi su poslani u misiju islamizacije kojoj je staze otvorila njemacka baba.Djeca od 7 godina na sebe vezu eksploziv,a morski migranti bez obzira na tisuce utopljenih i dalje idu mokrim stazama.

SD
ski.d
18:47 19.12.2016.

284 km od srpske granice ,šta se čekalo tako dugo ,tko ih jepropusto na granici,sv se taji. jedino se cijena zna ,izgleda su velike face umješane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije