Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGIČNA NESREĆA

Britanski kupač utopio se u moru ispred Dubrovnika

policija
ilustracija
22.09.2014.
u 13:18

Dvojica britanskih državljana krenuli su plivati u more ispred gradske plaže Buža 2, iako su u to vrijeme na moru vladali nepovoljni vremenski uvjeti

Britanski kupač utopio se jučer u moru ispred Dubrovnika, izvijestili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Dojava o pogibeljnoj situaciji u moru zaprimljena je jučer u 11.37 sati. Djelatnici Lučka ispostava Gradska luka dolaskom na mjesto nesreće, plažu Buža 2, u moru su uočili dvije osobe, izvukli ih na palubu i uputili se prema gradskoj luci, a budući da jedna muška osoba nije davala znakove života djelatnici Ispostve u intervenciju su pozvali hitnu pomoć. Oni su unesrećene prihvatili u 11.35 sati, odmah po pristajanju u gradsku luku, no jednom utopljeniku nije bilo spasa.

Očevidom o uzrocima ove tragične nesreće djelatnici gradske Ispostave utvrdili su kako su jučer kasno prije podne dvojica britanskih državljana krenuli plivati u more ispred gradske plaže Buža 2, iako su u to vrijeme na moru vladali nepovoljni vremenski uvjeti, stoga su nedugo po ulasku u more dvojica Britanaca odlučili isplivati, pri čemu je jedan od njih zadobio lakše tjelesne ozljede, poderotine, zbog nemirnoga mora koje ga je nanosilo na obalno stijenje. Međutim, uspio je izaći na obalu, dok je drugi britanski kupač, F.H. (rođen 1953. godine) zaostao u moru te je u jednom trenutku, vjerojatno zbog iscrpljenosti, ostao bez svijesti plutati na leđima.

Utopljenika je primijetio hrvatski turistički djelatnik koji je utopljenika pokušao izvući na obalu, no zbog jakoga nevremena i on je počeo gubiti snagu, no srećom, djelatnici Ispostave upravo u tim trenutcima doplovili su na poziciju nesreće te obojicu izvukli na brod, čime su vjerojatno spriječili stradavanje i druge osobe.

>> Dječak (4) iz Francuske utopio se u bazenu na Braču

Komentara 1

Avatar franioprvi
franioprvi
16:09 22.09.2014.

Koja teminologija , potsjeti me na JNA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije