Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADAR

Bračni par uhićen u četvrtoj provali u istu malu trgovinu

provala
Foto: ilustracija
16.09.2014.
u 14:42

Damir M. (38) lani je prijavljen zbog provala, a sada je s njim uhićena i njegova supruga Sandra M.

Fraza u dobru i zlu, dobila je sasvim novo značenje, nakon što je zadarska policija uhitila supružnike Damira M. (38) i Sandru M. (29) iz Zagreba, koje sumnjiči za niz provala na Jadranu. Supružnici su razvili pravi mali “obiteljski posao”, a sumnjiči ih se za niz provala, uglavnom u trgovine i kioske na širem području Zadra.

Uhićeni u Rovanjskoj

Taj “posao” policija je prekinula u nedjelju oko pet sati, kada je supružnike uhitila dok su provaljivali u jednu trgovinu u Rovanjskoj. U trenutku kada su uhitili Damira M. i Sandru M., policajci vjerojatno nisu ni slutili da su se dokopali serijskih provalnika. Naime, istragom je ustanovljeno da su u istu trgovinu u Rovanjskoj prije uhićenja provalili još čak tri puta – u ožujku i listopadu prošle te u travnju ove godine.

Način djelovanja provalničkog bračnog para uvijek je bio isti – birali su manje trgovine mješovitom robom i kioske, u koje su potom provaljivali, najvjerojatnije obijajući vrata. Provale su obavljali rano ujutro, a nakon što bi ušli u trgovinu ili kiosk, uglavnom bi ukrali cigarete i pića. Potom bi se s plijenom vratili u Zagreb kako bi ga preprodali.

Dobra zarada

Nesumnjivo je da su time dobro zarađivali, a nove provale počinili bi najvjerojatnije nakon što bi potrošili novac od preprodaje ukradene robe.

U zadarskoj policiji kažu da se Damira M. sumnjiči za još desetak provala koje je u proteklih godinu dana počinio na području Zadra, Biograda i zadarskog zaleđa. U te je provalničke pohode očito išao sam, a meta su mu također bile manje trgovine i kiosci. U tim provalama dokopao se plijena vrijednog više desetaka tisuća kuna, a također je krao uglavnom cigarete i alkoholna pića. Zanimljivo je da je zadarska policija Damira M. prijavila i lani zbog provala, ali nismo doznali je li zbog njih i osuđen.

Komentara 2

OB
ObrenM
19:34 14.10.2014.

Dobro je da niste otkrili identitet lopovskog para da im se omoguci nastavak poslovanja

DU
Deleted user
15:07 16.09.2014.

Bravo za policiju..Evo, spasili su državu sa ovim uhićenjem..Napokon ćemo izaći iz krize..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije