Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
split

Božić-Kudrić nepravomoćno osuđen na 8 godina zatvora

joško bodrić kudrić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/7
03.05.2016.
u 14:23

Prijatelju nanio teške tjelesne ozljede zbog kojih je nakon 10 dana umro

Joško Božić Kudrić (33) kažnjen je s osam godina zatvora zbog nanošenja teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom Nikoli Krmeku (21). Obrazlažući nepravomoćnu presudu Slavko Lozina, sudac Županijskog suda u Splitu upozorio je novinare da ne rabe izraz „ubio ga je“, jer u pravnom smislu kazneno djelo zbog kojega je osuđen podrazumijeva hotimično nanošenje ozljede, ali smrt je nastupila usljed nehaja.

Naime sud je povjerovao svjedoku Amelu Hadžiću, inače prijatelju Božića Kudrića koji je rekao kako su pokojni Krmek, optuženik i on bili zajedno u automobilu kada je Božić-Kudrić tri puta šakom udario Krmeka takvom snagom da je mu je krv iz nosa poprskala vjetrobransko staklo i strop u vozilu. Krmek se žalio da mu je loše, međutim on i Božić-Kudrić nakon toga su pušili heroin, kojega je iz pretinca u vozilu izvadio optuženik. Nakon toga Krmek je izašao iz vozila, drugi put tog dana izgubio svijest, pao, udario u pločnik i teško ozlijedio glavu. Božić Kudrić ga je odvezao na hitnu, međutim, Krmek je nakon 10-ak dana preminuo.

–To što ga je dovezao na hitnu pomoć je olakotna okolnost, a otegotna okolnost je kriminalna prošlost Božića-Kudrića. Naime, od 2003. godine ima 19 pravomoćnih presuda za krađu, razbojništvo, protupravno oduzimanje slobode, dovođenja u opasnost života i imovine – rekao je Lozina i napomenuo da je za to kazneno djelo zakonom zapriječena kazna od 3 do 15 godina zatvora.

Majka pokojnog Krmeka nije mogla zaustaviti plač i jecanje kada je čula koliku je kaznu Božić-Kudrić dobio pa su je izveli iz sudnice.

–Past će vam presuda kao kruška! – poručio je Božić-Kudrić na kraju sucu Lozini.

>> Božić Kudrić, optužen za ubojstvo: Vrijeme je da se svi spustimo u zemlju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije