Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽRTVE

Bombaški napadi u Zadru mahom su još neriješeni

Marko Pupić Bakrač
Dino Stanin/PIXSELL
23.10.2014.
u 11:10

Jedna od dvije naprave bačene u dvorište zadarskog vijećnika Marka Pupića Bakrača bila je ispravna, ali, nasreću, nije eksplodirala

Na zadarskog gradskog vijećnika Marka Pupića Bakrača (na slici) očito je pokušan bombaški napad. Jedna od dviju eksplozivnih naprava koje su preksinoć bačene u dvorište njegove kuće bila je ispravna, neslužbena je informacija iz policije.

Pupić Bakrač kazao je da ga političko-kriminalni milje pokušava zastrašiti i dodao da ovakav događaj za Zadar, nažalost, nije ništa novo.

Večernji list iz policije je dobio podatke o najpoznatijim neriješenim slučajevima napada na automobile i kuće političara i novinara u Zadru. Nikad nije otkriveno tko je 2000. godine zapalio dva auta novinara Ivice Marijačića. Zatim su pucali na kuću predsjednika Gradskog vijeća Živka Kolege.

Bivšem dožupanu Danijelu Kotlaru 2006. godine postavljena je eksplozivna naprava pod automobil, a godinu kasnije i pod automobil benkovačkog gradonačelnika Branka Kutije. Svi ovi slučajevi stariji su od sedam godina, no ni danas nisu otkriveni ni njihovi počinitelji ni naručitelji.

>> Kalmeta o bombi u dvorištu: Najoštrije osuđujem taj čin

>> Pupić Bakrač podnio kaznene prijave zbog nasilja u gradskoj vijećnici Zadra

Komentara 2

PE
perfa57
12:22 23.10.2014.

Predlažem istrazi da prvo krene od "mladog" Marka Pupića iz akcije mladih,

AN
Andreeejjj
17:34 23.10.2014.

Skoro već 20 godina je od eksplozije ispod auta poznatog Zadarskog boksača Ivice Živkovića a nitko još ni dan danas nije odgovarao. Sramota policije i tužiteljstva šta se dešava u tom Zadru?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije