Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ništa od slobode

Blažević ponudio i avion kao jamčevinu koju nisu prihvatili

Vojislav Blažević
Željko Lukunić/PIXSELL
04.04.2013.
u 23:02

Blažević, koji je zbog štrajka glađu u zatvorskoj bolnici, nije dolazio na sud jer nije mogao biti doveden ni u invalidskim kolicima

Vojislav Blažević (54), koji je okrivljen da je početkom godine postavio dvije eksplozivne naprave u zapadnom dijelu Zagreba, a na jednu od njih naletio je teretni vlak, i dalje ostaje u istražnom zatvoru.

Odlučilo je tako izvanraspravno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda koje nije prihvatilo zahtjev obrane da se Blaževića pusti na slobodu uz jamčevinu od 350.000 kuna. Njegov odvjetnik Branko Šerić za jamstvo je ponudio da država zabilježi založno pravo na zrakoplovu cessna Padobranskog sportskog kluba “Slobodan pad” iz Sesvetskog Kraljevca, koji, smatra obrana, vrijedi i više od predložene jamčevine. Blažević, koji se zbog štrajka glađu nalazi u zatvorskoj bolnici, nije danas dolazio u zagrebački Općinski kazneni sud jer je u takvu stanju da ne nije mogao biti doveden ni u kolicima.

Inače, tužiteljstvo je već prije isticalo, tražeći istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela te opasnosti od bijega, da je okrivljeni sam sebe doveo u takvo stanje. 

>> Optužnica protiv Blaževića: U bombama je bilo 1400 g TNT-a 

>> Blažević je sam kriv što se doveo u ovako teško stanje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije