Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispraćaj Anje Grgić

Otac: Njezin dečko rekao je da ju je u glavu pogodio kamen

sprovod,Anja Grgić
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/8
26.06.2014.
u 19:30

“Tugu je nemoguće pretvoriti u suvisle rečenice”, tim se riječima kroz suze od djevojke oprostio prijatelj Antonio Kiselić

Neutješna obitelj, rodbina, brojni prijatelji i znanci danas su se na bjelovarskom groblju Borik oprostili od Anje Grgić, 26-godišnje studentice i radijske voditeljice zagrebačkog Prvog radija koja se prošlog tjedna, u noći s četvrtka na petak, smrznula u talijanskim Alpama. Među nekoliko stotina onih koji su došli na posljednji ispraćaj bilo je najviše mladih, što se moglo i očekivati s obzirom na to da je Anja, kako se to i iz oproštajnog govora moglo zaključiti, bila omiljena u društvu.

Od mlade se djevojke dirljivim govorom kroz suze i jecaje oprostio prijatelj Antonio Kiselić naglasivši da je tugu zbog njezina odlaska nemoguće pretvoriti u suvisle rečenice te kako ništa što bi mogli reći ne može biti utjeha za to što je više nema. Iako je od tragičnog događaja proteklo tjedan dana, točne okolnosti pod kojima se ugasio život mlade djevojke zasad još nisu razjašnjene. Od njezinih roditelja doznajemo da bi policijski zapisnik koji bi konačno trebao rasvijetliti tragičnu smrt njihove kćeri jedinice trebali dobiti tek za desetak dana. Jedini koji zna pravu istinu, njezin 29-godišnji dečko Valent P., s kojim se i uputila u kobnu avanturu, ponudio je različite verzije, što je neutješne roditelje dodatno pogodilo.

– Najprije je tvrdio da je Anja umrla od udarca kamena koji ju je pogodio u jagodičnu kost, no kada smo došli i vidjeli tijelo na kojem nije bilo tragova koji bi to potvrdili, promijenio je priču rekavši da nas nije htio šokirati. To nas je dodatno povrijedilo jer mi smo htjeli čuti samo istinu, a on je iz nekog razloga nije želio reći – ističe ogorčeni otac Željko. U svom iskazu Valent P. ponudio je još neke detalje za koje se poslije pokazalo da ne odgovaraju istini, nakon čega su bolom shrvani roditelji prekinuli svaku komunikaciju s njim. Neutješna majka Svjetlana, doznajemo, jasno mu je poručila da ga ne želi vidjeti u svojoj blizini pa tako ni na Anjinu ispraćaju na posljednje počivalište na bjelovarskom groblju.

>>Istraga o smrti alpinistice Anje Grgić još traje

>>Mlada alpinistica i novinarka smrznula se na smrt na 2000 metara

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Komentara 24

T1
t111
16:44 26.06.2014.

uz duzno stovanje prema poginuloj, bojim se da nije rijec o alpinistici, vec o osobi iz kategorije turista koji u japankama idu na Paklenicu. nadam se da ce njena pogibija utjecati na druge, posebno mlade, da znaju da se cak niti s planinarenjem nije za igrati, te da postoji granica gdje moze proci njihova "mladost - ludost", a iza te granice se nalazi smrt. anja, zao mi je sto si dozivjela ovu sudbinu, neka ti je laka zemlja.

ZG
zgbzoran
20:06 26.06.2014.

ajme ljudi, pa cura je punoljetna, ona je najbolje trebala znati što može a što ne, istina da je to tužna sudbina, ali odgovornost je ipak njena, osim možda kod nas u hrv gdje je uvijek neko drugi kriv

LV
Lvan18
20:10 26.06.2014.

Kaj uopće idete novinarima govoriti kaj je dečko rekao i raditi senzaciju od sprovoda kčeri. Neke stvari jednostavno nisu za javnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije