Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznio obranu

Bivši svećenik optužen za ubojstvo: Pokojna me pratila i uhodila šest godina

svecenik
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
02.03.2015.
u 18:15

Pokojna me pratila i uhodila šest godina. Sjećam se da smo se posvađali, svađa je prerasla u sukob, no nakon toga ničeg se ne sjećam.

– Posljednjih šest godina pokojna me stalno pratila i uhodila. Mi, svećenici, izloženi smo različitim napadima, a ljudi nam dolaze s raznim problemima. Neki su fizičke, a neki demonske naravi – kazao je, među ostalim, u svojoj obrani Danijel Horvat, bivši svećenik, kojem se na zagrebačkom Županijskom sudu sudi zbog ubojstva Vesne Hajdarović. Prema optužnici, Horvat je ženu koja ga je mjesecima uhodila te koja je imala sudsku zabranu prilaska njemu i njegovoj obitelji, ubio lani u veljači u garaži svoje zgrade u II. Barilovićkoj 5 u Zagrebu. Izudarao ju je mesarskom sjekiricom, nakon čega ju je rukama uhvatio za vrat te gušio sve dok nije prestala davati znakove života. Horvat je u obrani ispričao sve što je prethodilo ubojstvu, no tvrdio je da se samog ubojstva – ne sjeća. Opisao je tako kako mu je V. Hajdarević gotovo svakodnevno dolazila u samostan u Čakovec i to iz Zagreba.

– Tražila je da joj pomognem u njezinim obiteljskim problemima. Katkada nije odlazila kući, već se zadržavala u krugu samostana. Prvo sam bio ljubazan prema njoj, no ona mi se onda prilijepila. Počela mi je krasti odjeću, prijetiti da će me prijaviti novinarima ako ne budem s njom... Govorila je i da je imala viziju od Boga te da moram biti njezin muž – iskazivao je Horvat.

Kazao je da su njegovi problemi kulminirali kada je postao poglavar samostana, a svaki njegov razgovor s V. Hajdarević da prestane s takvim ponašanjem bio je bezuspješan. Ona je postajala sve upornija, a on sve više pod stresom. Na koncu se raspopio, a nakon izlaska iz službe oženio se i dobio dijete. No, Vesna Hajdarević ni tada nije posustajala, dolazila mu je pred kuću, gnjavila njega i suprugu. Kada mu se supruga požalila na jednu takvu situaciju, odlučio je razgovarati s V. Hajdarević, a sastanak su zakazali na dan ubojstva.

– Upozorio sam je da ima sudsku zabranu prilaska i da može završiti u zatvoru ako je krši. Obećala je da će nas ostaviti na miru. Sastanak je kratko trajao, a ja sam nakon toga otišao u garažu po jedan rječnik. Došla je za mnom. Jako smo se posvađali. Svađa je prerasla i u fizički obračun. Nakon toga više ništa ne pamtim – kazao je Horvat.

>> Danijel nešto krije. Nije ispričao sve o ubojstvu

Komentara 14

JO
Jole1958
18:45 02.03.2015.

"Izudarao ju je mesarskom sjekiricom" ... vjerujem da mu je pao mrak na oči. Da mu se pomutio razum. Svi mi imamo svoje granice.

OK
okvarbudovič
20:45 02.03.2015.

luđakinja

DU
Deleted user
19:13 02.03.2015.

Ja dotičnog gospodina nebi previše osuđivao. Svi mi znamo ponekog pripadnika muškog roda koji je pod konstantnim mobingom od strane svojih tvz. boljih polovica. Jednostavno čovjeku dođe žuta minuta, i onda su tu tragične posljedice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije