Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provala u policiju

Bivši šef u Heinzelovoj: Optužnica je bez dokaza

Željko Dolački
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/5
22.07.2016.
u 12:50

Tužitelji tvrde da je Dolački inscenirao provalu u sef u svom uredu kako bi prikrio da je godinu dana pomalo krao dokaze koje je čuvao

– Nemam komentara. Mislim da je to jedna iskonstruirana optužnica bez utemeljenih dokaza – kratko je kazao Željko Dolački, suspendirani voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke, protiv kojeg je USKOK jučer podigao optužnicu zbog zloporabe položaja.

USKOK tereti Dolačkog da je od 22. veljače 2015. do 3. travnja 2016. kao voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke iz sefa u svom uredu otuđio novac i zlato koji su oduzeti u raznim kriminalističkim obradama. Terete ga i da je nakon toga, pokušavajući prikriti da su novac i zlato nestali, inscenirao provalu u sef prepilivši bravu.

USKOK u optužnici navodi da je Dolački tako otuđio i za sebe zadržao ukupno 639.300 kuna, 286.060 eura, 100 švicarskih franaka, 300 juana i 2,04 kilograma zlata. U optužnici se predlaže i da se od Dolačkog oduzme protupravno stečena imovinska korist iako ni novac ni zlato nisu nađeni u pretragama koje su rađene kada je u travnju bio uhićen i pritvoren.

Afera je izbila kada je otkriveno da je provaljeno u središte policije Heinzlovoj, nakon čega je ministar Vlaho Orepić suspendirao Dolačkog, dok su ostavke podnijeli tadašnji ravnatelj policije Vlado Dominić i tadašnji načelnik PU zagrebačke Goran Burušić. Tužiteljstvo navodno kao dokaz protiv Dolačkog ima snimku iz Bauhausa na kojoj se vidi da on kupuje pilu kojom je navodno prepiljen sef iz kojeg je nestao novac.     

>> Rekla 80-godišnjakinji da je eurima istekao rok trajanja pa joj uzela 7320 eura

Komentara 2

PO
poluprovokator
13:55 22.07.2016.

Sav fokus je na njemu, provali i krađi a nitko ne gleda situaciju iz aspekta da su nestali dokazi u slučaju pranja love narko-kartela preprodajom zlata uz blagoslov institucija i time taj slučaj garant pada na sudu a usput su tone zlata zauvijek napustile državu bez poreza i kontrole.

Avatar matalan
matalan
17:23 24.07.2016.

taj glumi don Šimu, ak me dirnu bum se ispovedal za kaj znam..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije