Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANI SE SA SLOBODE

Šostar pušten iz Remetinca, stavio hipoteku na nekretnine vrijedne 3 mil. kn

Zvonimir Šostar
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
25.06.2016.
u 18:36

Bivši suradnik zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića u istražnom zatvoru je bio od 28. travnja

Bivši pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar pušten je iz istražnoga zatvora u Remetincu da se brani sa slobode od optužbi Uskoka da je sudjelovao u fiktivnom čišćenju suhim ledom kojim je grad oštećen za najmanje 37,9 milijuna kuna.

Šostar je iz Remetinca izašao u četvrtak nakon što je u zemljišno-knjižnom odjelu stavio hipoteku na nekretnine vrijedne tri milijuna kuna kako bi se država mogla naplatiti u slučaju da na slobodi bude utjecao na svjedoke ili ponovi djelo, doznaje se danas od njegova odvjetnika Vladimira Terešeka.

Bivši suradnik zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića u istražnom zatvoru je bio od 28. travnja, kada je USKOK protiv njega i još devetero osumnjičenika pokrenuo istragu, tereteći ih za niz nedjela, poput zlouporabe položaja, primanja mita i podmićivanja, pranja novca i utaje poreza.

Istražitelji sumnjaju da je tvrtka Ekotours u vlasništvu suosumnjičenih Davora Ljubića i Gorana Žonje, preko Šostarova Ureda za zdravstvo, od početka 2006. do lipnja 2013. godine, fiktivno čistila gradske sportske dvorane "nepotrebnom metodom 'suhog leda'" te da je Šostar odobravao "neosnovana plaćanja" iako je znao da čišćenje metodom 'suhog leda' neće biti izvršeno.

Istragom je obuhvaćena i nekadašnja Šostarova stručna suradnica iz gradskog Ureda za zdravstvo Mirta Lončar koja je navodno nakon dogovora tadašnjega pročelnika i vlasnika kooperantske tvrtke primala zapisnike, specifikacije izvedenih radova i račune u kojima je bilo neistinito navedeno da je čišćenje obavljeno metodom 'suhog leda'. Dokumentaciju je potom i potpisivala, "potvrđujući tako da su ugovorene usluge čišćenja dvorana navedene u računima" u ukupnom iznosu od više od 52 milijuna kuna i izvršene, iako to nije bilo istinito, jer je stvarna vrijednost obavljenog bila tek nešto viša od 14,3 milijuna kuna, tvrdi USKOK.

Kada su neistiniti računi isplaćeni, grad Zagreb oštećen je za najmanje 37,9 milijuna kuna, a Šostaru je za protuuslugu vlasnik tvrtke navodno platio troškove putovanja i ribolova, a članovima njegove obitelji troškove putovanja od najmanje 240.000 kuna.

Bivšem gradskom pročelniku, a sadašnjem ravnatelju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, sud je prvo odredio da se sa slobode može braniti uz jamstvo od pet milijuna kuna, no taj iznos je nakon njegove žalbe smanjen na tri milijuna kuna. Sud mu je uz to, kaže njegov odvjetnik, ukinuo sigurnosnu mjeru zabrane obavljanja dužnosti pa se Šostar vratio na posao u Nastavni zavod.

Komentara 5

MA
MarMara
01:38 26.06.2016.

Tri milijuna a gdje i kako ih je skuckao?

DA
damirtankovic
15:50 26.06.2016.

Pošteno je zaradil lovu za jamstvo, ko i njegov bivši gazda, sramota za grad, državu itd!!!

DO
doktorica
08:24 26.06.2016.

Mister 10%

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije