Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravomoćna presuda

Bivši kapetan Dinama uvjetno osuđen jer je 2010. izudarao taksista

Igor Bišćan
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
23.08.2015.
u 10:27

Bišćanu se zbog incidenta tri puta sudilo. Dva je puta oslobođen, a treći je uvjetno osuđen na tri mjeseca

Uvjetna presuda, kojom je bivši nogometaš Igor Bišćan osuđen na tri mjeseca zatvora uz rok kušnje godinu dana, postala je pravomoćna, odlučio je zagrebački Županijski sud.

Bišćana je u prosincu 2014. Milenko Djaković, sudac Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, proglasio krivim jer je 30. siječnja 2010. u Martićevoj ulici u Zagrebu pretukao taksista Dragutina Zrnu.

Inače, zbog tog događaja, Bišćanu se sudilo tri puta, u dva navrata bio je oslobođen optužbi uz obrazloženje da se radilo o nužnoj obrani. No obje te presude ukinuo je viši sud naloživši nova suđenja, a sada je iz trećeg pokušaja presuda postala pravomoćna. Prema optužnici, Bišćan se teretio da je izvrijeđao dvojicu djelatnika Zagrebparkinga koji su htjeli odvesti njegov nepropisno parkirani automobil te da se potom sukobio sa Zrnom.

Nakon što je Zrno odgurnuo Bišćana, ovaj ga je udario glavom u glavu, da bi ga potom nastavio udarati šakom. I Bišćan i Zrno bili su prekršajno prijavljeni zbog remećenja javnog reda i mira te uvjetno osuđeni na devet, odnosno 10 dana zatvora.

Bišćan je u karijeri igrao za zagrebački Dinamo, u kojem je nosio i kapetansku vrpcu, engleski Liverpool, s kojim je 2005. osvojio Ligu prvaka, i grčki Panathinaikos, a bio je i hrvatski reprezentativac. Reprezentativna karijera naprasno mu je prekinuta nakon što je 2003. samovoljni napustio kamp reprezentacije tijekom priprema.

>>Zbog napada na taksista traže istragu protiv Igora Bišćana

>>Bišćan: Meni ćeš dizati auto? Zrna: Izvadit ću ti jetra!

Komentara 24

JE
Jednakost
10:32 23.08.2015.

Cuj, uvjetno za prebijanje? Zar ni tijedan dana cijepanja drva? Pa gdje to jos ima?

DU
Deleted user
10:32 23.08.2015.

Dali ovaj mladi gospodin sto ima zelju vodit Dinamo u necemu se razlikuje od trenutnog gazde Dinama Zdravka?

HA
Harrawath
10:45 23.08.2015.

To je inače jedan od onih koji se bori protiv Mamica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije