Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužno vijeće

Bivši dekan Pravnog fakulteta u Splitu tražio izuzeće zagrebačkog Županijskog suda

Boris Buklijaš
Ivo Cagalj/PIXSELL
15.09.2014.
u 15:56

Njegovi suoptuženici, koji su se teretili za pomaganje u zloporabama položaja, priznali su krivnju te su se nagodili s USKOK-om

Boris Buklijaš, bivši dekan Pravnog fakulteta u Splitu, kojeg USKOK tereti da je fakultetu prouzročio milijunsku štetu, u ponedjeljak je na sjednici optužnog vijeća na zagrebačkom Županijskom sudu zatražio izuzeće tog suda.

Postupak je u odnosu na njega razdvojen dok se ne riješi njegov zahtjev, a njegovi suoptuženici, koji su se teretili za pomaganje u zloporabama položaja, priznali su krivnju te su se nagodili s USKOK-om. Ivanu Nikoliću i Renatu Doždoru izrečena je kazna zatvora od godinu dana, koja im je mijenjana radom za opće dobro, dok je Branko Perica uvjetno osuđen na deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine. Uz to je Nikoliću oduzeto 300.000 kuna protupravno stečene imovinske koristi, dok Doždor mora vratiti 92.000 kuna.

USKOK Buklijaša, koji je jedno vrijeme bio član Državnog sudbenog vijeća tereti da je Pravnom fakultetu u Splitu prouzročio milijunsku štetu jer je napuhavao cijene građevinskih radova na fakultetu te da je pri tome pogodovao građevinskim obrtima koji su bili u vlasništvu Doždora, Nikolića i Perice. Uz to ga terete i da je lažirao veći broj putnih naloga.

>> Buklijaš o optužnici: Sve mi podmeće policija...

Komentara 1

JA
Jacob54
14:06 16.09.2014.

Njemu bi odgovaralo da mu se sudi u Zimbabveu!Tamo je korupcija ok.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije