Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATNI ZLOČIN

Suđenje pripadniku paravojnih postrojbi

policija
Foto: ilustracija
19.12.2014.
u 17:13

Tereti ga se da je 22. studenog 1991. u Erdutu nedaleko od Osijeka, kao pripadnik paravojnih srpskih postrojbi, bejzbol palicom prilikom ispitivanja tukao po podlakticama, nadlakticama i tijelu dvojicu hrvatskih državljana V.M. (56) i Z.M. (56)

Protiv Z.V. (44), državljanina Srbije koji nije dostupan hrvatskim vlastima, DORH je podnio optužnicu pred osječkim Županijskim sudom zbog počinjenja ratnog zločina.  

Tereti ga se da je 22. studenog 1991. u Erdutu nedaleko od Osijeka, kao pripadnik paravojnih postrojbi, bejzbol palicom prilikom ispitivanja tukao po podlakticama, nadlakticama i tijelu dvojicu hrvatskih državljana V.M. (56) i Z.M. (56). Okrivljeni je kliještima stiskao i testise Z.M.

Sudac istrage odredio je istražni zatvor Z.V. zbog opasnosti od bijega, a Županijskom sudu u Osijeku predloženo je suđenje u odsutnosti.

>>Desetorica za ratni zločin u Trpinji dobila ukupno 139 godina zatvora

>>Bratiće pretukli i ubili pa im tijela iskasapili

Komentara 6

Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:33 19.12.2014.

Po Srbiji i Republici Srpskoj je na tisuče takvih zločinaca koji su mučili Hrvate i koji nikada neće odgovarati za zločine, nego se još hvale po birtijama i portalima kako su ubijali Hrvate, Bošnjake i Albance..

CH
chemica
18:18 19.12.2014.

Farsa od države. Optužnica podignuta dvadeset i nešto godina nakon počinjenja zločina. To je pravda? Trebao je mlad i lep trunuti u zatvoru pa da ima o čemu razmišljati, a sada će mu još država i sprovod morati platiti kada crkne onkraj brave. Kliještima stiskati nečija jajca...Koja ti to prokleta daska mora nedostajati u glavi...Trebalo je to odmah sterilizirati, a ne da se razmnoži po Srbiji i napravi hrpu takvih malih psihopata. Taman da nam djeca ili unuci moraju opet u rov.

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
18:19 19.12.2014.

Hm.... ovaj drugi mi je sumnjiv Z.M. ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije