Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽNICA ZBOG UBOJSTVA

Bio je neubrojiv kada je izrešetao susjeda, tužiteljstvo traži da ga se prisilno hospitalizira

Rijeka ubojstvo
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/5
26.10.2016.
u 16:30

Prema optužnici koju je podignulo Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci, 75-godišnjak tereti se da je 5. srpnja u haustoru zgrade u riječkim Rastočinama u kojoj prebiva ubio svog susjeda Vladimira Lakičevića (54).

Muškarac  (75)  optužen  je za ubojstvo, no kako je u trenutku ubojstva bio neubrojiv,  tužiteljstvo  traži  da ga se prisilno smjesti u psihijatrijsku ustanovu radi liječenja.

Prema  optužnici koju je podignulo Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci, 75-godišnjak  se  tereti  da  je  5.  srpnja  u  haustoru zgrade u riječkim Rastočinama  u  kojoj  prebiva ubio svog susjeda Vladimira Lakičevića (54).

Ubojstvu  je  prethodio  verbalni i fizički sukob koji je isprovocirao 75- godišnjak, nakon  čega je u Lakičevića ispalio više hitaca iz pištolja.

Na mjestu  ga  je  usmrtio. Tijekom  istrage  75-godišnjak  je psihijatrijski vještačen  te  je  ustanovljeno kako zbog zbog teže duševne smetnje nije bio  sposoban  shvatiti  značenje  svojih  postupaka niti upravljati svojom voljom.

Kako je bio neubrojiv u trenutku ubojstva, tužiteljstvo traži da ga se smjesti na psihijatriju radi liječenja. Istovremeno, traži se i da mu se produži  istražni  zatvor u kojem je od uhićenja te koji mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela.

>>Sud osumnjičenom za ubojstvo odredio jamčevinu od 750.000 kuna

Komentara 2

MD
mare_dalmacija
19:42 26.10.2016.

Koje su ovo besmislice: ubojicu će liječiti? Pitanja je puno! Postavit ću samo jedno: hoće li ga psihijatri 'izliječiti' ili tek uporabiti za obavljanje eksperimenata s njegovim jadnim umom? ... Nakon odgovora (ne će ga, jer ga ne mogu, izliječiti!)) slijedi logika: čemu liječenje od 'bolesti' s kojom je ubojica bio u stanju 'pripremiti' pištolj, 'odabrati' žrtvu i izvršiti zločin! Kakve su ovo 'pravno'-psihijatrijske igre? Čovjek je zločinac, a da je ble...sav to je jasno, a to se 'liječi' jedino strogim zatvorom, u Americi 'elektrikom'?

OS
osica
18:04 26.10.2016.

onaj tko ubije hladnokrvno susjeda na ulazu u zgradu, onajtko ima dva pištolja legalno , onaj tko hrani golubove na balkonu, onaj tko je u zavadi s mnogima u neboderu, onaj tko ima "plan smaknuti sve koji mu se suprotstave,, ili koje jednostavno ne podnosi., onaj tko je stalno na sudu sa susjedima., onaj tko sačeka sussjeda i puca......onaj tko je blago rečeno čudan susjed...." kad je postao neubrojiv", nakon smaknuća ili poslije. ? Mora nažalost netko platiti najveću cjenu da se psi...ho ...tati, konačno stave iza brave, tamo gdje im je mjesto. Premala cijena za jedan život ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije