Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požar na bajakovu

Policajci pod istragom jer nisu oduzeli šibice?

Bajakovo
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
30.03.2015.
u 08:15

icija i tužiteljstvo dva dana nakon požara šute o njegovim uzrocima, no neslužbene informacije govore kako je razlog tome činjenica što su pod istragom i policajci s Bajakova kako bi se utvrdilo kako se kod emigranata našao upaljač ili šibice kojima su izazvali požar

Dvojica Sirijaca, koji su teško opečeni u požaru na MGCP Bajakovo, prevezeni su na Odjel za opekline Klinike za traumatologiju u Zagrebu, a u Zagreb će krenuti i treći ilegalni emigrant.

Policija i tužiteljstvo dva dana nakon požara šute o njegovim uzrocima, no neslužbene informacije govore kako je razlog tome činjenica što su pod istragom i policajci s Bajakova kako bi se utvrdilo kako se kod emigranata našao upaljač ili šibice kojima su izazvali požar.

– Vjerujemo da su planirali izazvati paniku i ponovno pobjeći. Pretpostavljamo da su zapalili madrace, prekrivače ili dijelove svoje odjeće. Sporno je kako se kod njih našao upaljač ili šibice jer im je to moralo biti oduzeto – rekao nam je jedan policajaca. Ako se i službeno utvrdi da su namjerno izazvali požar, Sirijcima prijeti i do pet godina zatvora.

>>'Pozivamo vlasti da učine Hrvatsku otvorenom za izbjeglice prisjećajući se nedavnog rata'

>>Državno odvjetništvo naložilo obdukciju stradalog ilegalca na Bajakovu

Komentara 2

PL
plotto
09:21 30.03.2015.

To mogu biti najobičniji kriminalci ili čak i ubačeni teroristi,koji su prijavljeni pod izbjeglice.Zadržati ih i vratiti kući u Afriku.

OB
ObrenM
10:14 30.03.2015.

Zasto odugovlacenjem ocitih cinjenica policija radi u korist vlastite stete.Malo komu nije bilo jasno,da je paljevina bila posljedica nemarne pretrage uhicenika.Do kraja bi se moglo ustanoviti,da su pozar izazvale elektricne instalacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije