Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška nesreća

Izvučeno vozilo stradalih studenata iz Neretve,tri tijela nađena u automobilu, za četvrtim se traga

naslovnica
Foto: VL FOTO
1/3
19.12.2015.
u 20:25

U automobilu vinkovačkih registarskih oznaka bilo je pet osoba, a radi se o studentima Sveučilišta u Mostaru koji su se vraćali kući u Hrvatsku za blagdane

U stravičnoj nesreći jutros je oko 10 sati život izgubilo četvero studenata. Smrtno su stradale dvije mlađe muške osobe inicijala V. B. (1991.) i D.R. (1995.) i dvije djevojke, Š. A. (1993.) i T. V. (1995.), dok se mladić S. B. (1994.) uspio spasiti. Svi su iz Vinkovaca ili okolice Vinkovaca, a preživjeli mladić je isplivao te je prebačen u bolnicu u Mostaru gdje je dao iskaz policiji. 

Do nesreće je došlo na putu između Jablanice i Mostara u mjestu Bijela, doznao je  Večernji list BiH  kojemu je potvrđeno iz Civilne zaštite HNK-a.

Vozilo hrvatskih registarskih tablica s pet putnika sletjelo je jutros s magistralne ceste M-17 kod mosta Bijela između Mostara i Jablanice te završilo u rijeci Neretvi - potvrdio je i glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Po njegovim riječima, u Neretvu je sletjelo vozilo marke „škoda octavia“, vinkovačkih registarskih tablica, nakon što je prednjim dijelom udarilo u brdo.

- Policiju je o nesreći obavijestio građanin koji je vozilom naišao iz suprotnog smjera, jedna osoba je isplivala, dok su u vozilu još ostale četiri osobe - kazao je Marić.

 Večernji list BiH doznaje da je riječ o studentima Sveučilišta u Mostaru koji su krenuli u Hrvatsku, kući za blagdane. 

-Duboko nas je pogodila tragična vijest o pogibiji naših studenata. Obiteljima poginulih u svoje osobno ime, i u ime Sveučilišta u Mostaru, izražavam najdublju sućut. Naše misli su sa obiteljima nastradalih. Ovo je težak i veliki gubitak za Sveučilište u Mostaru. Sveučilište u Mostaru će sačuvati vječnu uspomenu na naše studente- izjavila je rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ljerka Ostojić.

Izraze sućuti obitelji poginulih i cijeloj Vukovarsko-srijemskoj županiji uputio je i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović.

-Poštovani župane, s velikim žaljenjem smo primili vijest o tragičnom gubitku mladih života uzrokovanim prometnom nesrećom koja se dogodila kod mosta Bijela, nedaleko od Mostara. 
U ime HDZ-a BiH, HNS-a, i svoje osobno ime želio bih uputiti Vama, narodu Vukovarsko-srijemske županije i grada Vinkovaca i obiteljima nastradalih izraze najdublje sućuti. U ovim teškim trenucima za obitelji nastradalih duboko suosjećamo s njihovom boli. Primite izraze mog osobitog poštovanja- izjavio Čović.

Nešto iza 17 sati počela je akcija izvlačenja tijela četvoro nastradalih Vinkovčana koji su se jutros utopili u Neretvi sjeverno od Mostara - izjavio je za Fenu Zdenko Marić iz Hercegovačke gorske službe spašavanja Mostar.

 Marić je kazao kako je riječ o složenoj akciji s obzirom da se vozilo, u kojem se nalaze nastradali, nalazi u nezgodnom položaju na oko 20-metara dubine. Nekoliko minuta nakon 19 sati iz Neretve je izvučeno vozilo u kojem su stradali nesretni studenti. -Tijela troje stradalih se nalaze u automobilu, a liječnici su nažalost  samo mogli utvrditi smrt. Potragu za četvrtim tijelom nastavit ćemo u jutarnjim satima. Akcija izvlačenja automobila trajala je ovako dugo, s obzirom da se radilo o veoma nepristupačnom terenu- rekao je Zdenko Marić iz Gorske službe spašavanja.

>> 'Što imam od njegova 'oprosti' kada su mi u nesreći odsječene noge?'

>> Vozačica naletjela automobilom na dijete koje je izlazilo iz autobusa i teško ga ozlijedila

Komentara 128

OS
osica
12:52 19.12.2015.

Jadna mladosti , otići kući za blagdane i ovako tužno završiti . Tuga do neba za roditelje, rodbinu prijatelje, znance , koji su ih očekivali, i spremali se da zajedno proslave Božić . Prestaršno . Sućut ožalošćenima.

AA
AAlien
12:38 19.12.2015.

Strašna nesreća, počivali u miru.

Avatar Dobronamjerna_osoba
Dobronamjerna_osoba
12:39 19.12.2015.

:-( R.I.P. :-(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije