Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pljačka u Osijeku

Žena (68) prislonila pištolj na čelo znanici i uzela joj 20 kuna

22.05.2015,Osijek,68-ogodicnjakinja naoru?ana pistoljem opljackala 50-ogodisnju zenu u njezinu dvoristu, dvoriste u kojem se dogodilo razbojstvo Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
23.05.2015.
u 09:00

Vikala je "Daj mi mojih 200 kuna". Mirela joj je govorila kako ima samo dvadeset kuna kod sebe i da će joj vratiti novac, opisuje očevidac.

S pištoljem u torbi, 68-godišnja Osječanka ušla je u četvrtak oko 16 sati u dvorište Mirele S. (50), a potom je izvukla oružje i zatražila novac.

- Začuo sam kako neka žena u susjedinom dvorištu viče "Sjedni, ubit ću te!", a susjeda viče "Nemoj". Provirio sam i pitao je treba li zvati policiju. Ponovio sam pitanje, nije odgovarala – priča Vladimir Beranović iz Ulice Zeleno polje u Osijeku. Uzbunila ga je, dodaje, galama. Iako se sve odigravalo na dvorištu usred bijela dana, padala je kiša pa je ulica bila prazna.

- Vikala je "Daj mi mojih 200 kuna". Mirela joj je govorila kako ima samo dvadeset kuna kod sebe i da će joj vratiti novac. Pištolj joj je, valjda, prislonila na čelo – opisuje naš sugovornik.

Navodno je to, kako je vikala naoružana žena na dvorištu, njezin dug. No, policija ju je kasnije kazneno prijavila za razbojništvo.

Dok je provjeravao što se događa, Vladimira nije, kaže, bilo strah da bi mogao stradati.

- Nikad ne znate hoće li netko zaista pucati. Dijelila nas je ograda pa sam bio zaklonjen – govori. Drama je trajala, koliko se sjeća, petnaestak minuta, a nitko drugi za to vrijeme nije priskočio u pomoć. Mirela o svemu ne želi previše govoriti.

- Uzela mi je 20 kuna. Ne dugujem ja njoj ništa, nego jednoj drugoj ženi. Poznajemo se nas dvije godinama – kazala nam je ne želeći otkriti identitet poznanice koja joj je u četvrtak pokucala na vrata.

S 20 kuna u džepu, 68-godišnja je žena otišla iz njezina dvorišta. Mirela je tada ipak pozvala policiju, a ona joj je brzo ušla u trag. Uhićena je i procesuirana iste večeri.

- Provedenim istraživanjem sumnja se da je 68-godišnjakinja počinila razbojništvo. Uz prijetnju vatrenim oružjem prisvojila je novac. Podnosimo kaznenu prijavu – izvijestila je Vesna Žnidarić-Bolarić, glasnogovornica PU osječko-baranjske, ne otkrivajući identitet sudionica tog događaja. Predana je jučer i pritvorskom nadzorniku, a naknadno će se odlučivati hoće li joj biti određen istražni zatvor ili će je pustiti da se brani sa slobode. Praksa je, inače, da se osumnjičenima za razbojništvo odredi mjesec dana istražnog zatvora.

Prijeti joj zatvorska kazna, kako je propisano, od jedne do 10 godina.Građani su iznenađeni, kako zbog toga da je riječ o ženi, tako i zbog njezine dobi.

>>Upali u kuću i trakom joj vezali ruke, oči i usta

>>Policija potvrdila: Ubili staricu zbog tri tisuće kuna

Ključne riječi

Komentara 8

MX
Mister X
09:18 23.05.2015.

Primitivni i ujedno jadni bjedni gladni Balkan ! To je EU ? To se kod nas dogodi ili u Somaliji ?

OS
osica
11:10 23.05.2015.

Ovu luđa. inju trteba shvatiti ozbiljno. " Što bolesni um naumi to i učini"

IC
Icek53
13:01 23.05.2015.

Hrvarski politicari unistili domovinu,napravli sirotinju od svog naroda da bi bilo dobro njima i njihovima.100 kuna za nekoga je veliiki nova i događa se svasta, a bit ce i gore.Nije vazno imat samo Hrvatsku.nego i zadovoljan narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije