Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
‘Zaradio’ prekršajnu prijavu

Zbog napada na sestre 15 dana zatvora

kimy i sara golub
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/2
09.02.2016.
u 21:00

Djevojke tvrde da ih je znanac nakon izlaska psovao, tukao i gušio u taksiju

Nakon što se cijela javnost dignula na noge zbog dviju sestara, Kimy (23) i Sare (19) Golub koje je napao znanac Ž. R. (26) pri povratku iz noćnog izlaska, oglasili su se i drugi akteri te mučne priče.

Lakše tjelesne ozljede

Zbog tjelesnih ozljeda koje je Ž. R. nanio Kimy Golub, a koje su liječnici okarakterizirali kao lakše, javnost je na račun policije ‘sipala’ poprilične uvrede. Iz policije kažu – zakon je jasan, nije istina da ništa nismo poduzeli. Nakon utvrđenih okolnosti događaja policija je Ž. R. prekršajno prijavila zbog naročito drskog ponašanja. Pijani nasilnik noć je proveo u jedinici za zadržavanje, a u utorak ujutro izašao je pred suca Prekršajnog suda u Zagrebu. Odlukom suca Ž. R. je određen pritvor od 15 dana. Na neki način to mu je i olakotna okolnost s obzirom na opasno pozivanje na javni linč protiv napadača na društvenim mrežama, gdje je otkriven njegov identitet i kontakti.

Osim policije, oglasio se i Eko taxi, čiji je taksist odbio pomoći napadnutim djevojkama te nije želio zaustaviti taksi. Sestre tvrde da ih je taksist opsovao i da je stao tek kada je vidio da Kimy Golub curi krv.

– Eko taxi ne podržava nikakav oblik nasilja, bilo u svojim vozilima ili izvan njih. Izuzetno nam je žao što su naše putnice to morale proživjeti te im želimo što raniji oporavak i zadovoljenje pravde – kazala je Ivana Šimundić iz Eko taxija. Iako su prvotno opovrgnuli da je do incidenta došlo u njihovu taksiju, provjerom s policijom utvrdili su da je ipak riječ o njihovu djelatniku.

Vozač dosad bio bez mrlje

– Protiv našeg djelatnika, koji je obavio incidentan prijevoz, nismo nikada primili primjedbe niti je bio uključen u ikakve incidente, a pogotovo ne ovakve vrste. S vozačem ćemo razgovarati te ćemo interno pokrenuti određene postupke – odgovorili su iz Eko taxija na pitanje o mogućim sankcijama protiv spornog vozača. Za to vrijeme sestre Golub oporavljaju se od šoka i nadaju se da će progovaranjem o svojem iskustvu s nasiljem otvoriti oči i drugim ženama, ali i primorati zakonodavce da mijenjaju zakonski okvir. Sestrama se nije obratio niti ispričao nitko iz Eko taxija, kao ni napadačeva obitelj.

>> 'Gušio me i gurao prste u oči, a policija ga odbila prijaviti'

Komentara 20

DU
Deleted user
23:23 09.02.2016.

Ne odobravam nasilje i to treba strogo kazniti,ali postavlja se pitanje zašto je do toga došlo? Da li je ta osoba možda psihički bolesna?

TH
than
00:48 10.02.2016.

U prvotnoj verziji je bilo 5 putnika i vozac. Necu ulaziti u to kako su usli. Ovo je nova verzija price. Gdje je ono dvoje nestalo iz prvotne price ?!?! U prvotnoj prici je zaustavio taksi...., ali njih izbacio. Meni se cini da su tu svi bili mrtvi pijani, a ovome muskome proradili hormoni, a vozac je trebao isterati muskoga, ako je to ta prica...

ZG
zg1981
02:13 10.02.2016.

Najniži oblici ljudskog života iživljavaju se na djeci. Odmah pored toga je iživljavanje na fizički slabijima, osobito ako su u pitanju osobe ženskog spola. Ovog "muškarca" uputiti u neki boksački klub neka nauči, dobija i prima batine, pa neka i podijeli ako je u fer i poštenoj borbi sa protivnikom koji mu je "al pari". Inače će ostati zapamćen kao jadni Željko koji dobije hrabrost kad se napije pa mlati cure. Za ovo nema opravdanja. Nema. Željko se mora ispovjediti Bogu i pokajati pred ljudima. Inače će ostati obilježen, a možda u njemu negdje čuči dobar čovjek. Možda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije