Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sea Star

Zvali su ih na sve strane, ali EXIT dolazi u Umag

EXIT
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/5
15.12.2016.
u 14:33

Hrvati su nam oduvijek bili najbrojnija publika, osjećali smo dužnost da se odazovemo pozivu, kažu utemeljitelji festivala EXIT

Festival EXIT od početka ima regionalni karakter i to je prvi događaj na kojem su se masovno okupili mladi iz cijele regije nakon desetljeća razdvojenosti. Zbog toga imamo odgovornost prema tim istim, ali svim dolazećim generacijama da tu misiju održimo i nastavimo. Nakon višegodišnjih poziva publike iz Hrvatske, koja je jedna od najbrojnijih na festivalu, odazvali smo se na poziv Istarske županije i Grada Umaga i kompanije Istraturist – govori Dušan Kovačević, jedan od utemeljitelja EXIT-a, koji će od sljedeće godine imati i svoje hrvatsko izdanje.

Obljetnica Ljeta ljubavi

Pod nazivom Sea Star festival će se održati u Umagu 26. i 27. svibnja 2017., u turističkom naselju Stella Maris. Na predstavljanju festivala u Zagrebu kao jasna podrška gostovali su istarski župan Valter Flego, umaški gradonačelnik Vili Bassanesse i direktor Istraturista Ronald Korotaj.

– Nakon pokretanja Sea Dance Festivala u Crnoj Gori, dobili smo ponude za organiziranje brojnih festivala, neke čak izvan Europe. Razgovori s Istarskom županijom traju već godinama. Za Istru su nas opredijelile dugogodišnje veze koje postoje između ove regije i Novog Sada. Kad je termin u pitanju, cilj nam je pokrenuti novi koncept otvaranja ljetne sezone. Prvi festival u 2017. godini simbolizirat će i pokretanje EXIT-ova ljeta ljubavi 2017., velike proslave 50 godina od održavanja čuvenog Ljeta ljubavi 1967. godine. Ovo će biti svojevrsna prilika da se čitava regija okupi u Umagu u predsezoni na prvom kupanju, a sve uz zvuke nekih od najvećih svjetskih muzičkih zvijezda. Možda je najbolja paralela za ovo “ski opening” na planinama ili proljetni praznici u Americi – cilj nam je da u regiji ovaj festival promijeni percepciju kad zapravo počinje ljeto – objašnjava Kovačević namjere festivala koji ne cilja samo na hrvatsku publiku nego na cijelu regiju, pa i zapadnu Europu. Festival će se odvijati na šest žanrovski različitih pozornica, s podjednakim sudjelovanjem elektronske glazbe, DJ-jeva i nastupa uživo, a jučer su objavljena i prva festivalska imena: Prodigy, Dubioza kolektiv i Damir Urban. Termin festivala koji ide za širenjem turističke sezone, a time i sezone otvorenih festivala ukazuje na to da pojavom Sea Stara ne bi trebalo doći do znatnijih pomicanja na ljetnoj festivalskoj sceni u Hrvatskoj.

Dobri odnosi s INmusicom

Vrijeme je to u godini kada većina američkih izvođača zbog festivalskih razloga još uvijek ne dolazi na ovu stranu Atlantika, a o borbi za ekskluzivne nastupe regionalnih zvijezda, među kojima je bend Dubioza na vrhu, tržišna atraktivnost hrvatskih najvećih open air festivala ne ovisi u osobitoj mjeri. Ako je govoriti o eventualnom srazu EXIT-ova novog projekta s najvećim hrvatskim festivalom INmusicom, zasad se čini da ne bi trebalo biti puno sudaranja oko izvođača svjetskog kalibra, a ni u profilima publike.

– EXIT ima dobre odnose s gotovo svim važnijim promotorima i festivalima u regiji, među kojima je svakako i INmusic, a više festivala samo znači jačanje scene u Hrvatskoj i regiji, pa samim tim i više posjetitelja za sve festivale. A posebno za one koji podržavaju izvođače s ovih prostora i u fokusu imaju podjednako inozemne goste i domaću publiku, kao što su INmusic i Sea Star, pa na kraju i sam EXIT – zaključuje Kovačević.

>>Britanski magazin uvrstio naš INmusic na popis najboljih festivala u svijetu

Komentara 1

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
19:42 15.12.2016.

sea star...mora neka zvijezda biti cim su srbi u pitanju...zasto se festival nebi zvao... for house ready...to nam udbasi ovakvim festivalima kvare omladinu droga i tko nas bre zavadi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije