Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko finale

Završni vikend Špancirfesta - još luđe, još glasnije, još spektakularnije

špancirfest
Foto: PR FOTO
1/2
28.08.2015.
u 12:38

Veliki festival treba i veliko finale, a u ovom trenutku teško je zamisliti veće glazbene zabave od koncerta Dubioze Kolektiv i Gogol Bordella

Špancirfest je ušao u svoju završnicu. Iako je uobičajeno da radnim danima gužva na varaždinskim ulicama malo popusti (ali ne i kvaliteta i raznovrsnost programa), Špancirfest 2015. pokazuje se zaista kao prijelomno izdanje festivala jer značajnijeg prorjeđivanja posjetitelja, pogotovo u večernjim satima, zapravo i nema. Stoga s puno optimizma najavljujemo program završnog dijela Špancirfesta koji se zaista može nazvati velikim finalom.

Glavna festivalska pozornica kod Starog grada će u petak ugostiti jednu od trenutačno najvećih glazbenih zvijezdi regije - S.A.R.S., Stančićev trg će istu večer posjetiti francusko-alžirska atrakcija Rachid Taha sa svojom jedinstvenom mješavinom rocka, elektronike, punka i autentičnog raï dok će sladokusce u intimnom okruženju vile Bedeković duševno nahraniti Josipa Lisac i Trio

Subota će biti reperski žestoka jer na Stari grad stiže legendarni Edo Maajka uz potporu popularnih Dječaka i High5, a Stančić će, to je sigurno, do posljednjeg centimetra ispuniti Rambo Amadeus. Vila Bedeković biti će odredište za sve ljubitelje virtuoznosti na gitarama jer će tamo svirati Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić.

Veliki festival treba i veliko finale, a u ovom trenutku teško je zamisliti veće glazbene zabave od koncerta Dubioze Kolektiv i Gogol Bordella, za čijim nastupom vlada prava pomama, a koji će u nedjelju zatvoriti koncertni program na Starome gradu. Dubioza tvrdi da im je ovo posljednji koncert u Hrvatskoj ove godine, tako da se ovaj nastup ne bi smio propustiti. Na Stančiću će boje hrvatskog popa braniti svirati izvrsni Detour, a na Špancirfest se, nakon prošlogodišnjeg velikog uspjeha, vraća i Amira Medunjanin s kojom će završiti priča pozornice kod vile Bedeković.

Ipak, najveća pozornica Špancirfesta je varaždinska povijesna gradska jezgra koja će biti prepuna jedinstvenih uličnih zabavljača, glazbenika, performera, radionica i predstava u Parku kreative, susreta povijesnih postrojbi, mladih umjetnika u Uskoj ulici i stotina drugih malih događanja koja je nemoguće nabrojati ili čak i predvidjeti.

Dođite na Špancirfest i pokrenite svoju kreativnost!

>>U Italiji bi se Buđenje prodavalo kao halva

>>U svim zemljama vlada isti set problema, a riječi recesija i korupcija su internacionalne

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije