Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonija Fest - CMC 200

Tvrđava Brod postala je prava oaza rocka

26.08.2016., Slavonski Brod - Na dvije pozornice u u prostoru Tvrdjave zapocelo prvo izdanje CMC Slavonija Fest - CMC200.  Dvodnevni festival publici je na Rock maratonu predstavio brojne mlade hrvatske rock glazbenike.  Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
28.08.2016.
u 11:30

Sedamnaest bendova svojom svirkom oživilo je nekada popularni Rock maraton koji se u Slavonskom Brodu zadnji put održao 1990. godine

Slavonski Brod u petak navečer pretvorio se u pravu oazu rocka i sve to zahvaljujući prvom izdanju CMC Slavonija Festa - CMC 200. Bendovi Suvi the one, Rockeri, Milost, Zimmer frei, Hysteria, BBB, Eot, Divlji dječak, The leading guy, Judette, Keops, Mr. Albino, Vis Cirkus, Kontraefekt, Genova, Tuđe žene
i Plagijat nastupili su na Tvrđavi Brod i publici svirali od 18 sati do dugo u noć.

Žestokom svirkom oživili su nekada popularni Rock maraton koji se u ovom gradu zadnji put održao prije 26 godina. Među izvođačima koji su svirali u petak bilo je poznatih rock bendova, ali prevladavali su mladi bendovi kojima je ovo bila jedinstvena prilika da predstave publici svoje pjesme.

Ulaz je bio besplatan i rock večer je privukla tisuće Brođana koji nisu skrivali oduševljenje što je grad u suradnji s CMC televizijom osigurao ovakvu glazbenu manifestaciju. – CMC televizija uvijek potiče stvaralaštvo pa smo željeli stvoriti platformu na kojoj će i pop-rock izvođači prezentirati svoje nove pjesme. Ovaj prvi festival je na poziv, no već dogodine ćemo pjesme birati na natječaju – rekao je nedavno Mario Kovač, izvršni direktor CMC televizije.

Organizatori CMC Slavonija Fest – CMC200 imaju želju da ovaj festival sljedećih nekoliko godina preraste u glazbeni događaj koji će privlačiti publiku iz cijele regije i koji će postati središnje koncertno događanje na kontinentu. 

Sinoć, na drugoj večeri CMC Slavonij Festa - CMC 200 pozornicu Tvrđave zauzela su jedna od najpoznatija imena domaće glazbe poput grupe Buđenje, Saše Lozara, Filipa Dizdara, Bang Banga do brojnih drugih. 

>> Na CMC Slavonija festu Majke, Flyer, Van Gogh, Teška industrija...

Komentara 1

RE
rennes
09:33 29.08.2016.

Svaka čast organizaciji ovog događanja jer je konačno oživljen grad! Oba dana su bila poprilično sadržajna i moglo se pronaći dobre mjuze za svačije uši, osim za ekipu koja je odlijepila na sitno sitno ritmove lakih nota i još lakšihh tekstova, ... Samo, bilo bi dobro da organizatori ubuduće ulože ozbiljniji trud, naravno i novce, na puno bolji marketing jer bi se tako privuklo osjetno više ljudi! Iako je i u petak i subotu bilo dosta posjetitelja, u fantastičnu Tvrđavu "Brod" stane sigurno dosta više ljudi, jer je središnji tvrđavski trg jako velik, u Hrvatskom, ali i širem regionalnom kontekstu! Inače, posljednjeg su dana Majke bile fantastične s poslovično zanimljivim frontmanom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije