Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALENTIRANE GLAZBENICE

The Blondes predstavljaju predivni spot za pjesmu 'Nisi sama'

The Blondes
Foto: Promo
1/4
23.01.2017.
u 19:00

- Mnogi ostaju do kraja zaglavljeni u krivim i neispunjenim životima zbog straha od bilo kakve promjene, a zapravo je važno odlučiti se na taj prvi korak i vjerovati da kada sami odlučimo što želimo, tada su sve sile Univerzuma uz nas - kažu The Blondes

„Nisi sama“ novi je singl nagrađivanog kantautorskog dvojca The Blondes kojeg čine Kristina Radovčić-Kiki i Emanuela Lazarić-Ella. Nakon pjesama „Zavavek kuntenta“, iznimno uspješne obrade hita „Šuti moj dječače plavi“ te „Paralelni svijet“ koja je proglašena najboljim kantautorskim djelom na 19. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku, Kiki i Ella ponovno udružuju svoj glazbeni talent, ovoga puta inspirirane ljudima koji se ne usuđuju živjeti svoje snove.

“Iako se po naslovu tako ne čini, ovom se pjesmom ne obraćamo isključivo ženama, već svim 'malim dušama' koje traže svoj put i svoje mjesto pod suncem, a ponekad im nedostaje samo mali 'input' da se pokrene lavina promjene. Svatko od nas točno zna što ga sputava da postane najbolji što može i ostvari svoj maksimalni potencijal, ali rijetki smognu snage napraviti rez i okrenuti novu stranicu, bilo da se radi o poslu koji nas ne ispunjava, vezi koja iscrpljuje ili negativnim ljudima koji nas okružuju.

- Mnogi ostaju do kraja zaglavljeni u krivim i neispunjenim životima zbog straha od bilo kakve promjene, a zapravo je važno odlučiti se na taj prvi korak i vjerovati da kada sami odlučimo što želimo, tada su sve sile Univerzuma uz nas. Naravno, vrlo je važno sjetiti se reći Hvala. To je čarobna riječ i uvijek  imamo na čemu biti zahvalni, iako to vrlo često zaboravljamo - slikovito tekst i poruku pjesme opisuje Ella, autorica pjesme koju je aranžmanski uredio istaknuti glazbenik i aranžer Olja Dešić.

Stvaranju dramatičnog zvuka u kojem dominiraju gitare i gudači svojom su svirkom pridonijeli i priznati glazbenici, bubnjar Branimir Gazdik te gitarist Ivan Pešut. Pjesma je premijerno izvedena danas na Hrvatskom radiju Rijeka.

Posebni video spotovi

The Blondes se osim glazbenim izričajem ističu i posebnošću video spotova koji prate njihove pjesme pa publici ni ovaj put ne uskraćuju vrhunski vizualni doživljaj. Kadrovi video spota koji oduzimaju dah snimani su u malom mjestu Slum iznad Buzeta čije su predivne vizure savršeno dočarale ugođaj pjesme, a djelo je talentiranih redatelja Ire Tomić i Johna Karduma koji svojim specifičnim umjetničkim senzibilitetom uvijek daju dodatnu dimenziju pjesmama The Blondesa. Priča prati glavnu glumicu (Sonja Jurić) koja se trudi živjeti po društvenim normama i vjeruje da joj službena osoba/putokaz (Albano Vučetić) pokazuje put kojim treba ići, međutim taj put vodi u provaliju iako je popločan jastucima.

Svoj put je pronašla tek kada se suprotstavila tom simbolu onoga „što se mora i što treba biti“ te hodajući kroz trnje ipak pronalazi mjesto koje je tražila. The Blondes zahvaljuju Dboki  Sound& Light, glumcima Sonji, Albanu, Neviu, Ani i Ediju te hostelu Link iz Lovrana na angažmanu, volji i trudu koje su pokazali prilikom snimanja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije