Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PEĐA BAJOVIĆ U LISINSKOM

Smijeh kao sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije

Peđa Bajović
Foto: Promo
1/3
25.04.2017.
u 10:26

Ja govorim o iskustvima života i intenzivnog rada u svim ovim zemljicama u zadnjih par desetljeća. Shvatio sam da je to našim ljudima puno interesantnije, nego da im govorim o svojim iskustvima iz, primjerice, Mađarske ili Austrije. Pitam se zašto? – govori uz smiješak Peđa Bajović.

Stand-up komičar Peđa Bajović će večeras u 20 sati na Maloj sceni KD Lisinski pred publiku izaći sa svojom cjelovečernjom predstavom pod nazivom S NOGU*.

Predstava kojoj u podnaslovu stoji *Sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije prvi je njegov tematski show, nastao 2012. godine za potrebe turneje koja je tada obuhvatila Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru, a u međuvremenu je gostovao i u Makedoniji i na Kosovu te u SAD-u, Kanadi, Australiji, skandinavskim zemljama, Češkoj, Švicarskoj, Austriji, itd.

Ovaj autor i izvođač, tvrdi da je regionalni uspjeh ove predstave taj što se svi veoma lako prepoznaju u njoj.

- Nema tu nikakve nostalgije, ne pričam puno o onim vremenima prije; Titu, nesvrstanima i omladinskim radnim akcijama… Ja govorim o iskustvima života i intenzivnog rada u svim ovim zemljicama u zadnjih par desetljeća. Shvatio sam da je to našim ljudima puno interesantnije, nego da im govorim o svojim iskustvima iz, primjerice, Mađarske ili Austrije. Pitam se zašto? – govori uz smiješak Peđa Bajović.

Bajović je jedan je od pokretača scene stand-up komedije u Hrvatskoj i susjednim zemljama. U svojoj karijeri, započetoj 2005. godine, obišao je više od dvadeset zemalja svijeta te nekoliko stotina gradova. Finalist je uglednog svjetskog natjecanja The Funniest Person in the World prošle godine u Helsinkiju, a okušao se i na jednako velikom natjecanju u američkom Seattleu 2012. godine. Hrvatsku scenu predstavio je i na najpoznatijem svjetskom televizijskom kanalu za komediju - Comedy Central Extra, a za svoj rad 2014. godine dobio je i priznanje za najboljeg veterana stand-up komedije, na manifestaciji Adria Comedy Awards u Skoplju.

Predstava počinje u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 80 kuna se mogu kupiti na blagajni dvorane ili putem portala ulaznice.hr.

>>Peđa Bajović ipak nije ušao u finale natjecanja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije