Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uživali i poznati

Regionalna senzacija sevdaha! Ansambl Halka oduševio Zagreb

Sevhad u Lisinskom
Foto: Igor Šoban
1/21
29.01.2015.
u 11:01

Regionalna „new wave“ senzacija izazvala je veliki interes publike od samog pojavljivanja prije dvije godine, a to je sinoć potvrdila i zagrebačka publika.

Sinoć je u maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog ansambl Halka u sklopu svoje europske turneje prvi put održao koncert pred zagrebačkom publikom.

Regionalna „new wave“ senzacija izazvala je veliki interes publike od samog pojavljivanja prije dvije godine, a to je sinoć potvrdila i zagrebačka publika. Mala dvorana Vatroslava Lisinskog bila je ispunjena ljubiteljima sevdaha, čime se potvrdilo da je Zagreb grad koji voli izvorni sevdah.

Foto: Igor Šoban

Foto: Igor Šoban

Uz jedinstvenu scensku interpretaciju, ovaj glazbeni ansambl zanimljiv je i zbog frontmana koji izaziva veliki interes medija i javnosti. Androgeni solist, Božo Vrećo koncert otvara kao pjevač, a onda tijekom koncerta u jednom trenutku postaje pjevačica. Osim atraktivnog scenskog performansa, Božo Vrećo vrstan je vokal koji daje dodatnu kvalitetu ovom ansamblu kojeg osim njega čine glazbenici – gitarist Dino Šukalo, basist Edvin Hadžić, pijanist i harmonikaš Adis Sirbubalo i perkusionist Anes Beglerbegović.

Foto: Igor Šoban

Foto: Igor Šoban

Sinoć su u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog svi okupljeni mogli čuti pjesme poput „Kiša bi pala“, „Ah, ljubav, ljubav“, „Jablani se povijaju“, „O sablanski tihi vjetre“ te mnogi drugi. Publika nije krila oduševljenje te je ansambl vraćala dva puta na bis, a oni su obećali da će se brzo vratiti. U ovoj lijepoj glazbenoj večeri uživali su i Đurđa Tedeschi, Nermina Stančić-Rokotov, Đelo Hadžiselimović, Darija Hodnika, Robert Zuber i Kristina Bangoura.

>>Poznati na glazbenom druženju sa sevdah senzacijom ansamblom Halka

Komentara 1

CI
cika123
00:21 30.01.2015.

BosanskaConchita se ufurala da je na Euroviziji :-))) ali iskreno ima odličan glas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije