Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večeras koncert

Poznati na glazbenom druženju sa sevdah senzacijom ansamblom Halka

ansambl halka
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/12
28.01.2015.
u 10:22

Ansambl Halka došli su podržati Ivica Propadalo, Nada Rocco, Kim Verson, Nikša Bratoš...

Sinoć je u zagrebačkoj galeriji Velvet održano glazbeno druženje sa sevdah senzacijom –ansambl Halka, ususret večerašnjem rasprodanom zagrebačkom koncertu u organizaciji udruge Ja BIH. U ovoj jedinstvenoj večeri posvećenoj sevdahu uživali su brojni štovatelji ovog glazbenog žanra poput Ivice Propadala, Nade Rocco, Kim Verson, Lee Mijatović, Hameda i Kristine Bangoura, Nikše Bratoša, Đele Hadžiselimovića, Bobe Jelčića, Jerka Marčića i brojni drugi.

Premijera nove sarajevske priče o sevdahu

Popularni bosanskohercegovački ansambl Halka u sklopu svoje europske turneje po prvi puta dolazi u Zagreb te će zagrebačka publika premijerno moći čuti njihove live izvedbe. Halka ansambl čine vrsni glazbenici koji imaju jedinstvenu interpretaciju, a to su Božo Vrećo  kao vokalni solist, gitarist Dino Šukalo, basist Edvin Hadžić, pijanist i harmonikaš Adis Sirbubalo i perkusionist Anes Beglerbegović.

Ansambl Halka od prvog pojavljivanja u travnju 2013. godine izazvao je veliko zanimanje bosanskohercegovačke publike. Prvi album u produkciji Gramofona sniman je u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru dok je miks i mastering rađen u znamenitom Bauer studiju u Ludwigsburgu u Njemačkoj. Prvim albumom Halka donosi novu interpretaciju sevdaha uz elemente jazza, a konačan rezultat je 14 pjesama koje su vjerne onome što je najbolje u povijesti sevdaha. Halka odaje počast velikanima sevdaha poput Joze Penave, Rade Jovanovića, Zekerijaha Đezića, Emine Zečaj, Nade Mamule, Zaima Imamovića, Omera Pobrića, Safeta Isovića, Himze Polovine i brojnih drugih, kao i neznanim velikanima čija su imena izgubljena u  vremenu, a bez čijeg djela Halka danas ne bi bila moguća.

>> Regionalna "New Wave" sevdah senzacija dolazi u Zagreb

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije