Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbeni majstori

Pozitivan koncert dokazao da glazba u ljudima izaziva najljepše osjećaje

Pozitivan koncert
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/7
03.12.2016.
u 10:29

Luce, Darko Rundek Trio, Josipa Lisac i Bajaga i Instruktori priuštili su sinoć publici u Domu sportova nezaboravan glazbeni užitak

Pozitivan koncert je definitivno još jednom pokazao koliko je Zagreb pozitivan grad! Više od 12 tisuća ljudi sinoć je u prepunoj velikoj dvorani Doma sportova uživalo u čak pet sati dobre glazbe uz Luce, Darko Rundek Trio, Josipu Lisac i Bajagu i Instruktore. Na taj način je obilježen i Svjetski dan borbe protiv AIDS-a, 1. prosinca. 

Čast da otvori koncert pripala je iznimno talentiranoj kantautorici Luciji Ćustić Luce, koja je nedavno singlom "Vraćam se" najavila uspješnu diskografsku 2017. Šteta što ja na njen nastup publika tek počela pristizati, pa se nisu uvjerili u njene odlične glasovne sposobnosti.  Dvorana je već bila puna na jednosatnom nastupu Darka Rundeka i njegovog dobro poznatog Cargo tria, kojeg osim njega čine Duco i karizmatična Isabel. Po već dobro oprobanom konceptu - malo Haustorovih uspješnica poput "Bi mogo da mogu", malo novih pjesama napravljenih za Trio, i neizbježni "Apokalipso", kojeg je na kraju svog dijela otpjevao s publikom.

U elementu je bila i glazbena diva Josipa Lisac, koja je nekoliko puta spomenula da je oduševljena tolikom pozitivnom energijom publike, kojoj je podarila neke od najljepših pjesama svoje karijere, kao što je bezvremenska "O jednoj mladosti", "Gdje Dunav ljubi nebo", ali i novije poput "1000 razloga".

Ipak, zvijezda večeri bio je Momčilo Bajagić-Bajaga, koji je još jednom trijumfalno odsvirao koncert u Zagrebu. Kao i dosad na njegovim koncertima, Bajaga je pjevao, a majstor ceremonije bio je gitarist Žika Milenković, koji se zahvalio publici na dobrom prijemu. A zagrebačka publika odgovorila je zborskim pjevanjem dobro poznatih Bajaginih hitova - od "Godine prolaze", "Život je nekad siv nekad žut", "Zažmuri", "Rimljani", pa do "Lepe Janje". Zagreb definitivno obožava Bajagu,a to je bilo vidljivo na završnoj "Samo nam je ljubav potrebna", s kojom je završen Pozitivan koncert.

Osmijesi na licima publike najbolje su govorili u prilog tezi da glazba u ljudima izaziva najljepše pozitivne osjećaje.

Komentara 3

KI
kice
20:37 03.12.2016.

Odrastao sam uz Bajagu i bio mi je idol kao i drugima u ono vrime. Na rovu '94 godine ga slušam kada je pivao u Kistanjama. Bio je gost uzivo na radiju. Nisam mogao virovati svojim ušima. Bajaga !? Onaj Bajaga ? Četnik veliki !!! Da mi je neko pricao, rekao bi mu da laže. Ali svojim ušima sam ga slušao. Kako on obilazi sve srpske zemlje i borce , a maticu krajinu je ostavio za kraj ! Bla, bla ,bla... A ovdje se pravi nevinašce. Volio bi ga pitati za taj dio njegovog života !

LU
ludivarazdinec
21:42 03.12.2016.

balaga....

NE
Nenadnbgd
17:44 03.12.2016.

Bravo za članak i muzičarima u širenju pozitivne energije u kojoj su učestvovali zajedno i Hrvati i Srbi.Političari ugledajte se na muzičare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije