Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert za 70. rođendan

Oliver Dragojević: Tko se ne veseli unucima, taj je čovjek s greškom

Oliver Dragojević
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/5
17.11.2016.
u 08:17

U Areni Zagreb nastupit će 11. ožujka 2017. sa Zagrebačkom filharmonijom, tim povodom otkrio nam je u čemu sve više uživa kako prolaze godine

Glazba je njegov poziv i život i logično je da 70. rođendan i 50 godina na sceni sljedeće godine Oliver Dragojević obilježi pjesmom. Uz pratnju Zagrebačke filharmonije kojom će ravnati Alan Bjelinski, Oliver će publiku u Zagrebu počastiti koncertom u Areni 11. ožujka sljedeće godine.

– Od nastupa u velikim dvoranama ljudi uvijek očekuju spektakl, a ja bih ovo nazvao ugodnim glazbenim druženjem. Publika koja dolazi na moje koncerte voli emocije i romantiku i zato želim da stvorimo prijateljsku atmosferu – rekao je Oliver jučer najavljujući koncerte. Na pitanje je li na početku karijere priželjkivao ovakav uspjeh odgovara:

– Da će publika pratiti to što radim i kad budem imao 70 godina koje ću navršiti 7. prosinca 2017., nisam mogao očekivati, a svima im mogu samo reći hvala što to i dalje rade. Da ne vjerujem u ono što radim, ne bih to radio i dalje. Još uvijek uživam u pjevanju i, dok me to drži, dobro je.

Na 70 svjećica na rođendanskoj torti samo je zavapio. – Brojka 70 zvuči mi stravično, puno je to godina. Zamislite, kad sam snimio “Cesaricu”, imao sam 46 godina, koliko je vremena prošlo od tada. Sve što mogu reći je da svaki dan kad se pogledam u ogledalo znam da će biti sve gore i gore – kroz smijeh kaže. Na konferenciji mu se pridružio prijatelj Siniša Škarica koji je priznao da je još 1966., kad je čuo Olivera kako pjeva “The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore” Walker Brothersa, shvatio da mora odustati od pjevanja, a Olivera opisuje: – Da pjeva i brojeve iz telefonskog imena, to bi bilo uzbudljivo i zanimljivo. I za njega uistinu vrijedi da je kao staro vino. Što stariji, to bolji.

Privatno i poslovno Oliver žali zbog sljedećeg: – Pjevački mi je žao što starim, a kao čovjeku koji voli ribariti s godinama mi je sve više žao loviti ribe pa manje i ribarim. Ali u nekim stvarima zato uživa više nego prije: – U dobroj pjesmi, u moru koje me hrani i unucima jer, ako se ne veseliš unucima, onda si čovjek s greškom. 

Komentara 2

DU
Deleted user
09:27 17.11.2016.

Bravo Oli ☺

ST
steiner
14:35 17.11.2016.

Bio bih spreman doći iz AMERIKE gdje živim kad bi me moj Oliver pozvao na jedan dan ribarenja jer ga slušam od svog djetinjstva. Čovjek u svojim srednjim pedestim kad to kaze onda zvuci smiješno ali potegnuo sam vise od 1000 milja da pogledam njegov koncert u New Yorku i to bas na 25 godišnjicu braka. Živ i zdrav nam bio Olivere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije