Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
party ljeto

Od vrućeg Zrća i festivala Ultra do 
Prodigyja, Gallaghera i Morcheebe

zrće
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
26.06.2016.
u 15:45

Hrvatska će ovog ljeta biti okupljalište brojnih glazbenih zvijezda. Donosimo pregled svih važnijih koncerata od srpnja do rujna

Hrvatska će i ovog ljeta biti omiljeno odredište mnogih turista željnih zabave. Premda će većina festivala biti na Jadranu, ni u Zagrebu i Varaždinu neće nedostajati zanimljivih događanja.

Obonjan kao nova destinacija

Već 1. srpnja u Zadru nas očekuje nastup legendarne britanske grupe The Prodigy.

Neizbježna glazbena destinacija ovog ljeta bit će Pula. Od kraja srpnja pa do početka rujna ondje će se održavati brojni koncerti i festivali kao što su Seasplash od 21. do 24. srpnja, Dimensions od 24. do 28. kolovoza, te Outlook od 31. kolovoza do 4. rujna.

Iako više nema Terranea, Šibenik i okolica ponovno će biti koncertno aktivni. Prije svega valja izdvojiti novu turističku destinaciju, otok Obonjan koji je zbog neriješenih odnosa godinama bio neiskorišten, a ovog ljeta ondje će biti pregršt zabave, uz pregršt poznatih DJ-eva. Na jednoj od najljepših pozornica na obali – Tvrđavi svetog Mihovila u Šibeniku, 13. srpnja svirat će i pjevati Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić. Četiri dana kasnije nastupa britanska grupa Morcheeba. Matija, Gabi i prijatelji održat će 28. srpnja koncert posvećen Arsenu Dediću, a Đani Stipaničev 12. kolovoza koncert posvećen Vici Vukovu. Od 18. do 21. kolovoza na programu je Deboto festival. Šibenik je već šestu godinu i domaćin Regiusa, festivala koji je domaćin najboljim glazbenicima u regiji. Na prostoru nekadašnje tvornice TEF 29. i 30. srpnja nastupit će Sassja, M.O.R.T., Kandžija i Gole žene, Elemental, Mnogi drugi, Chui i Pullover. Nakon dvije šibenske godine, festival SuperUho seli se u Primošten. Od 1. do 3. kolovoza zasad su potvrđeni Mark Lanegan i Mudhoney. Ljetna sezona u The Garden Resortu u Tisnom i ovog ljeta donosi seriju festivala koji će se odvijati do rujna, a ukupno je osam festivalskih događanja. Iako se pričalo da će Split ostati bez Ultre, najveći svjetski festival elektroničke glazbe ponovno će se održati na poljudskom stadionu. Brojni partijaneri zaposjest će Split od 15. do 17. srpnja. Osim partijanera, na svoje će u Splitu doći i ljubitelji rocka i heavy-metala, budući da u Spaladium areni 27. srpnja nastupa grupa Iron Maiden.

Sigma u Dubrovniku

Plaža Zrće na Pagu i ovog će ljeta odjekivati u house i hip-hop ritmovima. Osim brojnih nastupa svjetski poznatih DJ-eva tijekom cijelog ljeta, posebno valja izdvojiti Fresh Island Festival, koji će se održati od 12. do 14. srpnja. Novi festival, i to u organizaciji MTV-ja je Summerblast, 19. i 20. kolovoza u Poreču, a tu je i Croatia Music Adventures u Dubrovniku, 29. i 30. srpnja, uz elektroničku senzaciju Sigmu kao glavne zvijezde. U Zagrebu će ponovno mnogi odlaziti na Ljeto na Štrosu, zabavno će biti i na Medvedgradskim glazbenim večerima, te koncertima na krovu MSU-a. Valja izdvojiti i nastup Noela Gallaghera i High Flying Birds na stadionu Šalata 16. kolovoza. U Varaždinu se i ove godine od 19. do 28. kolovoza održava popularni Špancirfest, a zasad je potvrđen nastup Manu Chaa.     

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
11:13 27.06.2016.

prodigy kraljevi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije