Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavlja novi album

Indie senzacija Chinawoman dolazi u Tvornicu kulture

Michelle Gurevich
Foto: Promo
05.12.2016.
u 10:02

Kanadska glazbenica Michelle Gurevich, poznatija kao Chinawoman vraća se u Hrvatsku kako bi predstavila novi album “New Decadence”

Sjajna kanadska glazbenica Michelle Gurevich, poznatija kao Chinawoman dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u petak 24. ožujka 2017. Jedna od najzanimljivijih umjetnica na glazbenoj sceni i indie senzacija vraća se u Hrvatsku kako bi predstavila novi album “New Decadence” i povratak originalnom imenu Michelle Gurevich. Njezinu glazbu opisuju kao  mješavinu Leonarda Cohena, Nico, Charlesa Aznavoura i sovjetskih pjevačkih zvijezda, a odlikuje ju rusko naslijeđe, te rock i lo fi pop zvuk. 

Chinawoman je rođena u Torontu u obitelji ruskih imigranata, a trenutna adresa je u Berlinu. Ova kantautorica, multi-instrumentalistica i inženjerka zvuka već je otprije poznata hrvatskoj publici u kojoj ima mnoštvo poklonika. Manevrirajući između retro motiva i iskrenosti u tekstovima pjesme koje stvara Michelle Gurevich su tragikomične, pogonjene melodijom, sentimentalne i glamurozne. Michelle je odrasla slušajući sovjetsku glazbenu kolekciju njenih roditelja kao i pjesme iz 70-ih. Dekadentna, dramatična i iskrena, Michelle kroz svoj glas i glazbu nudi poznate motive koji se ne mogu pripisati nikome drugome, a stavljaju je na sam vrh europske šansone.

Debitirala je 2007. s albumom “Party Girl” iz koji je producirala sam u kućnoj radinosti na koji se nastavlja “Show Me The Face” iz 2010. godine. Album “Let’s Part In Style” objavljen je 2014. 

Ove godine Chinawoman napušta to ime i vraća se kao Michelle Gurevich s četvrtim albumom “New Decadence”. Produciran u istoj maniri kao i prijašnja izdanja, i ovoga puta kombinira mračni realizam s humorom u intimnim baladama koje odlikuju sjajni stihovi. S redovito rasprodanim nastupima u gradovima kao što su Istanbul, Moskva, Berlin, Atena, Michelle okuplja dijasporu iz istočne Europe, berlinsku scenu, potomke iz zemlje njenih predaka, sve koji štuju melodramatične balade te odraslu djecu izgubljenu u ovom svijetu.

Koncerti su orijentirani na sjajan live nastup, iako su svi albumi snimani samostalno u intimnom okruženju i kućnoj radinosti, upravo taj način odražava intimnost i želju da zvuk iz svoje sobe prenese u vašu. Ulaznice u pretprodaji iznose 70 kn, a na dan koncerta 90 kn.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije