Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostujući nastup

Hip hop dvojac 'Doktor i Pendrek' dolazi u Tvornicu kulture

demonia
Foto: Promo foto National Geographic
1/5
26.02.2015.
u 09:24

Gostuju na nastupu hip hopera iz Niša, Furia –unte i Demonia, koji uz pratnju domaćeg Bore Balboe, donose rap u Mali pogon Tvornice.

Zagrebački hip-hop dvojac Doktor (Bolest) & Pendrek nastupit će u Tvornici kulture u subotu, 7. ožujka. Gostuju na nastupu hip hopera iz Niša, Furia –unte i Demonia, koji uz pratnju domaćeg Bore Balboe, donose rap u Mali pogon Tvornice.

Doktor (Bolest) & Pendrek, duo iz poznatog zagrebačkog kolektiva 40Industry, krajem prošle godine izbacili su zajednički materijal "Set za brijanje" u produkciji mladih zagrebačkih producenata BoogieMašine, ZakyBeatza & Tr33z-a. Za istoimeni singl snimljen je video u suradnji sa Studiom Baranda, a "Set za brijanje" je jedan od najboljih regionalnih hip-hop spotova prošle godine. 

Nakon 90-ih godina i  zlatnog doba rapa, od 2000. nadalje u Srbiji, plima novih MC-jeva naziva se novi val srpskog hip-hopa, a među pionirima novog zvuka istaknuo se niški reper Demonio. Album prvijenac ‘’Demonstratura: Poglavlje Prvo’’, definirao je Demonia kao najistaknutijeg rap umjetnika iz Niša, a debitantsko izdanje obilježeno je suradnjom s tada najaktualnijim imenima ovog pravca, te boravkom na hip-hop i alternativnim top listama. Posljednjih godina Demonio, kao rap pojava s autoritetom, gostovanjima na uratcima manje poznatih izvođača doprinosi njihovom kredibilitetu, a istovremeno surađuje s najpoznatijim raperima iz cijele regije, s nekima i na projektu Bcrew. 

Ekspanzija domaće rap scene dovela je do hiperprodukcije rap izvođača, a kao lijek protiv predvidljivosti pojavio se Furio –unta. Pisanjem autentičnih i superiornih stihova Furio si gradi jako visoku poziciju u srpskoj rap hijerarhiji. Njegov  solo prvijenac „Lucidan potez“ (2013.) , kao i zajednički album s beatmakerom Rajkom „Instant harizma“ (2014.), oba u izdanju Bassivity Digitala, učinili su ga trenutno najtraženijem izvođačem na rap suradnjama. Nedavno je izbacio pjesmu "Funta" u suradnji s Dječacima, što je dodatni pokazatelj koliko raste njegova popularnost.

Neizostavan dio rap sage o Demoniu je i koncept Bcrew, nastao iz autorove želje za ujedinjavanjem bliskih glazbenih suradnika. Originalnoj trojci 2006. godine pridružio se Furio –unta, a prepoznavši njegov talent u pisanju i izvedbi, srž novog zvuka Demonio bazira na suradnji s Furiom. Bcrew se transformirao u rap duo koji svojim sarkastično-alegorijskim tekstovima prikazuje surovu stvarnost današnjice. Zvukom prodoran, stihovima britak i rafiniran Demonio, uz Furiovu unikatnost i svježinu, kroz Bcrew predstavlja grupni album “Naša posla”. Niški rap tandem će u skorijoj budućnosti izbaciti solo albume marke Furio –unta i Demonio, kao i još jedno vrhunsko grupno izdanje radnog naziva “Institucija”.

Ulaznice:

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 30 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 40 kuna.

Kupiti se mogu na službenim prodajnim mjestima:

Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1)
Aquarius CD shop, Varšavska 13
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Entrio – www.entrio.hr

>>Bendovi 'Muscle Tribe of Danger and Excellence' i 'Killed a fox' najavljuju nove singlove

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije