Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U DOMU SPORTOVA

Glazbeno-scenski spektakl Vivaldianno stiže u Zagreb

Vivaldiano
Foto: Promo
1/2
19.01.2017.
u 16:53

Ovaj koncert jednostavno ostavlja bez daha pa je Vivaldianno nakon prvih koncerata u Češkoj postao svjetska senzacija koja rasprodaje koncerte u najvećim dvoranama

Zagrebački Dom sportova 21. ožujka će ugostiti jedan veoma poseban koncert. Vivaldianno: City of Mirrors potpuno zasluženo nosi epitet glazbeno scenskog spektakla. Izvanredna i raskošna produkcija koja klasičnu glazbu izvodi na moderan način. U sklopu svoje svjetske turneje, ovaj orkestar koji je nastao u Češkoj posjetit će i Zagreb.

Vivaldianno: City of Mirrors više je od koncerta klasične glazbe. U njenom središtu je svevremenska glazba, ali i životna priča baroknog kompozitora i virtuoza Antonija Vivaldija, koja je ispričana kroz impozantne 3D video projekcije, moderne plesne koreografije, moćne aranžmane oplemenjene elektronskim instrumentima, te naracijom koja gledatelje i slušatelje vodi na nezaboravno putovanje baroknom Venecijom. Ovaj koncert jednostavno ostavlja bez daha pa je Vivaldianno nakon prvih koncerata u Češkoj postao svjetska senzacija koja rasprodaje koncerte u najvećim dvoranama SAD - a, Engleske, Meksika, Njemačke, Brazila, Argentine, Rusije, Mađarske, baltičkih zemlja kao i Japana, Južne Koreje i daleke Kine.

Klasična glazba i art-rock

Vivaldianno čine orkestar klasičnih glazbenika i art-rock izvođača te plesača i naratora. Idejni tvorac ovog show-a je producent, rock pijanista i kompozitor Michal Dvořák, dok je autor libreta također češki glazbenik, scenarist i dramski pisac Tomas Belko.
Ono što ovom showu daje i dodatnu iskustvenu dimenziju je dizajn svjetla i 3D projekcije japanskog umjetnika, redatelja i animatora Kosuoke Sagimotoa.

Vivaldianno orkestar nadalje čini međunarodni tim umjetnika: proslavljeni gudački Herold kvartet, gitarist, aranžer i majstor zvuka Jiri Janouck, violončelistica Terezie Kovalova te Carlo Zeggara iz Perua i Vlado Urlich iz Španjolske na perkusijama i fruli kao i bubnjar Martin Kuzma.
Unatoč tehnici koja je ovaj show podigla na razinu pravog spektakla glavnu ulogu u ''City of mirrors'' igra upravo glazba i barokno remek djelo Antonija Vivaldija - ''Četriri godišnja doba''.

Vivaldi je rođen u Veneciji tijekom večeri u kojoj je snažan potres zatresao grad. Glazbi ga je naučio njegov otac, a ono što je širokoj publici možda manje poznato jest da je Maestro Vivaldi još kao mladić zaređen za katoličkog svećenika. Posjetitelji ovog koncerta upoznat će Vivaldija izbliza i osobno, kako i doliči kroz njegovu glazbu!

 Karte su dostupne na: http://ticketshop.hr/hr/e/vivaldianno/1123/

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije