Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4. i 5. svibnja

Dvodnevni stoner festival u Vintage Industrial Baru

'13.12.2012., Zagreb - Otvorenje Vintage Industrial Bara u Savskoj 160.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/2
03.05.2016.
u 15:20

Stoner metal je glazbeni podžanr koji kombinira elemente heavy metala, blues rocka, acid rocka i doom metala, koji karakteriziraju prvenstveno teški i distorzirani gitaristički rifovi, sporog ili srednjeg tempa, koji se valjaju kroz dugačke pjesme vođeni prvenstveno "masnim" zvukom bas gitare.

Zagrebački Vintage Industrial Bar i Good Vibrations organiziraju u srijedu i četvrtak, 4. i 5. svibnja, festival na kojem će svirati šest bendova, među kojima i dva trenutno najzanimljivije grupe na sceni stoner metala, američki Egypt i Elder.   

Stoner metal je glazbeni podžanr koji kombinira elemente heavy metala, blues rocka, acid rocka i doom metala, koji karakteriziraju prvenstveno teški i distorzirani gitaristički rifovi, sporog ili srednjeg tempa, koji se valjaju kroz dugačke pjesme vođeni prvenstveno "masnim" zvukom bas gitare. Glavni uzori većini stoner bendova su pioniri heavy metala Black Sabbath i stoner/doom metala Sleep (koji su i sami bili inspirirani Sabbathom). 

U srijedu, prvog dana festivala, headliner će biti stoner/doom metal bend Egypt iz Farga u Sjevernoj Dakoti, koji je dosad izdao dva albuma, a u Hrvatsku dolazi po prvi put. Prije njih publici će se predstaviti dvije zagrebačke grupe - progresivni/alternativni Abroad Experiments i bend (drama).

Drugoga dana glavni nastup večeri rezerviran je za tročlani bostonski bend Elder koji je dosad objavio tri albuma, a stručnjaci i fanovi smatraju ga jednim od trenutno najvažnijih sastava na stoner sceni. Njegova glazba razvila se pod utjecajem doom/stoner velikana kao što su Black Sabbath, Sleep i Electric Wizard, a tome su dodali elemente psihodelije i, u kasnijoj fazi karijere, progresivnog rocka.

Osim njih svirat će i američki heavy/stoner bend Carousel i Wolfram iz Novog Sada.

>> Za ljubitelje ekstremnog zvuka: Cannibal Corpse u Vintage Industrial Baru 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije