Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bogat festivalski program

Donaufestival - novi oblik kazališne, performativne i glazbene umjetnosti

Donaufestival
Foto: David Višnjić
1/4
20.04.2015.
u 11:59

DONAUFESTIVAL - redefining arts; 24. -26.04. & 30. 04. – 02.05. 2015; Krems (a.d. Donau), Austrija

I ove je godine još jedno proljeće u austrijskoj regiji Wachau (udaljenoj samo sat vremena od Beča) rezervirano za održavanje Donaufestivala! Tijekom dva vikenda ispunjena bogatim festivalskim programom, koji pulsira na relaciji između eksperimenta te suvremene pop i klupske kulture, Donaufestival donosi publici nove oblike kazališne, performativne i glazbene umjetnosti.

Od svog reizdanja u 2005., Donaufestival pozicionirao se na nacionalnoj i međunarodnoj razini kao jedinstvena platforma za nove umjetničke discipline van postojećih žanrovskih granica, a sve to prožeto društveno-političkom nužnosti i utopijom. S gotovo preko 50 koncerata i performansa, Donaufestival 2015. godine nastavlja intenzivnu potragu za umjetničkim stavovima koji nastaju između realnosti i utopije, a rezultirajući pružanjem drugačije koncepcije svijeta kroz nove perfomativne umjetničke formate i suvremene kazališne forme, slaganje (radikalno) novih zvučnih pejsaža koji sežu od eksperimentalnih elektronskih inovacija u ambientalnoj techno glazbi, preko audiovizualnih izvedbi, novih izvođačkih i klubskih formata do, u konačnici, umjetnosti zvuka i zvučnih instalacija.

U području izvedbe 2015. festival istražuje svoju zadanu temu kroz, interaktivnu performans-instalaciju “Situation Rooms“ Rimini Protokoll-a (invitation to the Berlin Theatertreffen!), aktivistickim intervencijama Reverend Billya I brojnim drugim izvedbama.

U glazbenom dijelu festival će braniti svoju zasluzenu reputaciju kao mjesto za radikalno nova zvucna iskustava kroz nastupe Godspeed You! Black Emperor, Nils Frahm, Scott Matthew, Autechre, Peter Kutin (naruceni rad), Planningtorock, James Holden, Ben Frost I brojni drugi.

U posljednjih nekoliko godina, Donaufestival - u suradnji s Kunsthalle Krems i drugim partnerima – usmjerava pažnju i na područje likovne umjetnosti te njezinih performativnih aspekata: 2015. ta suradnja stavlja švicarsku umjetnicu Pipilotti RIST i njezine multimedijskih projekate u središte pozornosti.

www.donaufestival.at

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije