Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči koncerta u tvornici

Buđenje: Više smo fetišisti nego ritualisti

buđenje
Foto: Promo
1/5
20.10.2014.
u 16:35

Uoči velikog koncerta kojeg će Buđenje održati 14. studenog u Tvornici dečki iz benda ispričali su što pripremaju za zagrebački koncert

1. Grupa Buđenje na sceni je prisutna više od deset godina, a ovih dana odbrojavamo do vašeg velikog koncert u Tvornici, 14.11.2014.. Zašto je trebalo tako dugo za ovaj veliki koncert?

Sve ove godine smo se zabavljali klupskim svirkama. Nismo se opterećivali instant uspjehom. Za konkretne koncertne produkcije potrebno je i nešto više od 20 autorskih pjesama, koje bi trebala doći doći do publike, a za to je potrebno i vrijeme i povjerenje. Uglavnom, prolazimo proces koji nikako nije na staklenim nogama.

2. Skoro svaki vaš novi singl na prvu zavlada eterom, a to su pokazale i pjesme - 'Kosti i tilo', 'Oprostija bi sve', 'Sad bi riči bira', pa i ove novijeg datuma 'Ne govori više', 'Ljubav nema pravila'. Da li ste vi autori svih pjesama i koja je tajna uspjeha ovih pjesama?

Uglavnom sam autor glazbe i tekstova uz veliku pomoć Igora Ivanovića koji odlično razumije posao producenta kao i radijski format. Bez njegovog "pakiranja" nisam siguran da bi slušatelji imali strpljenja za ono što im želim poručiti između redova:)

3. Tko je vaša publika?

To ćemo saznati 14.11. u Tvornici:) Svakako su to ljudi koji imaju stambene kredite još 20 -30 godina, a ima i onih koji gledaju koji fakultet dogodine upisati.

4. Što ste pripremili za veliki koncert u Tvornici?

Pripremili smo svakako nešto drugačiju svirku i produkciju od one standardne i već viđene pop produkcije. Svakako je to jedan moderan, osudio bih se reći svjetski zvuk. Imati ćemo i drage goste. Neki su puno uspješniji od nas, a neki bi htjeli biti bar kao mi :)
Sara Škugor mlada i osebujna pjevačica iz Šibenika je svakako naša gošća za koju Igor i ja radimo sve pjesme i glazbenu produkciju.
Sara nam je omogućila da se glazbeno izrazimo iz ženskog kuta gledanja i na toj smo joj zahvalni:)
 

5. Sa kojom pjesmom ćete otvoriti koncert, da li imate neke rituale kojih se pridržavate kada su tako veliki koncerti u pitanju?

Koncert ćemo otvoriti sa jednim od naših posljednjih singlova: "Nema straha za nas", a što se rituala tiče, više smo fetišisti nego ritualisti :)

6. Iako ste više od deset godina na sceni, čini se nekako kao da sada dolazi vaše vrijeme. Da li smatrate da uspjeh dolazi u pravo vrijeme ili je trebao već i prije?

Nismo se žurili. Da jesmo, možda nas sad ne bi ni bilo. Vrlo smo realni u našim očekivanjima kontinuirano. Nastali smo prije svih talent tv emisija, preživjeli ih i sad smo na realnom početku koncertnog predstavljanja publici.

>>Grupa Buđenje: Simpatiziramo stolarstvo, ali na sreću, ipak možemo živjeti od glazbe

>>Dečki iz grupe Buđenje: Probleme s obožavateljicama smo riješili tako što smo ih oženili

>>Veliki koncert grupe Buđenje u Tvornici

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije