Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gužva na jarunu

25.000 fanova na prvom danu INmusic festivala, Alex Kapranos na koncertu Zadruge

Inmusic Franz Ferdinand
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/29
23.06.2015.
u 10:02

Nakon nastupa Franza Ferdinanda & Sparksa Alex Kapranos se pojavio na koncertu Zadruge

Franz Ferdinand & SparksPaolo NutiniFuture Islands i Frank Turner obilježili su prvi dan 10. INmusic festivala. Organizatori procjenjuju da je prvi dan festival posjetilo oko 25.000 fanova. 

Najviše se iščekivao nastup Franza Ferdinanda koji su nastupili u novom sastavu, udruženi s veteranima art rocka, američkom grupom Sparks. S obzirom na to da su tek prije tjedan dana počeli nastupati zajedno nastupati, bend je zapravo izgledao vrlo uigrano. Setlistu su radili ponajviše prema novom zajedničkom albumu, no publika je ipak najbolje reagirala na poznate stare hitove Franza Ferdinanda "Take me out", "Michael" i "Do you want to". 

Nakon njihova koncerta stvar je u svoje ruke preuzela zaigrana Zadruga na Balkan stageu koja je proslavljala svojih 20 godina. A publici se na njihovu koncertu pridružio i i Alex Kapranos, frontmen Franz Ferdinanda. Slikanje i rukovanje s fanovima, dakako, nije izostalo. 

Prije FFS-a na glavnoj je pozornici odličan koncert održao Paolo Nutini. On je publiku zavodljivo vodio kroz svoje balade. Vrlo zapažen su nastup na drugom stageu imali Future Islands, kao i nešto ranije Frank Turner and The Sleeping Souls, koji su unatoč ranom nastupu, u 18.30, privukli veliki broj svojih fanova. 

Veliku gužve na svim dijelovima festivala svjedočile su o velikom broju posjetitelja pa se nisu mogli izbjeći redovi za hranu i piće ili bilo koju drugu uslugu, no i to je dio velikih festivala. 

Na žalost, ove godine nema bend ekipe iz simpatičnog live jukeboxa, koji su bili jedna od najvećih atrakcija INmusic festivala posljednjih godina. No, nismo sasvim ostali bez koncepta, sada smo dobili DJ Jukebox – s jednom osobom koja stvara show. 

Vrijeme je idealno poslužilo posjetitelje prvog dana festivala, no za danas je najavljena kiša. 

>>Gosti ne štede, a najveći su im gušt – ćevapi

>>Na Jarunu počeo 10. INmusic festival

Komentara 3

DU
Deleted user
14:39 23.06.2015.

Lijoviću, da nisi zamjenio Egzit u Novom Sadu sa ovim našim. Gdje to na Jarunu može stati 25000 ljudi. Ćak i 2500 je upitno. Svjetsko stjecište ove vrste se ne postaje preko noći, a pogotovu napuhavanjem.

IK
ikonoklast
14:33 23.06.2015.

baš neka ih kiša malo opere...

RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
01:12 24.06.2015.

Može stari 25k ljudi, pa nisu svi na Main Stageu di ih stane 12-13 kad je krcat. ostali su posvuda okolo. a i neki su došli pa otišli, ak si došo tam i zmjenio kartu za narukvicu i otišao doma, bio si, računaš se, plus

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije