Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOSA NIJE U TRENDU

Ćelavci su dominantni vođe i ženama mnogo privlačniji

Mislav Čavajda
Foto: Borna FilićPIXSELL
1/6
21.10.2016.
u 08:49

Kad žena pogleda muškarca u lice, obično prvo zamijeti kosu. Ali ako kose nema, koncentrira se na oči, objašnjeno je u jednoj teoriji. U drugoj se navodi da muškarci bez kose žene podsjećaju na bebe, zbog toga ih preplavi majčinski instinkt pa su im ćelavci draži.

Prema najnovijim istraživanjima sveučilišta Pennsylvania, ćelavi muškarci ostavljaju dojam jačih, viših i osoba s većim potencijalom vođe od onih koji nemaju problema s gubitkom kose. Prešišali su za čak 13 posto one koji imaju puno kose ili im je malo prorijeđena, a usto su ženama seksepilniji. Znanstvenik Albert E. Mannes otkrio je u nekoliko eksperimenata da su muškarci koji briju glavu ocijenjeni kao dominantniji. U prvoj su skupini bile fotografije muškaraca kojima su digitalnim tehnikama uklonili kosu, a u drugoj su bili isti muškarci, ali s kosom. Prva je skupina doživljena kao dominantnija, viša i jača.

Pažnju žena privlače očima

Prema podacima američke Udruge za gubitak kose, dvije trećine muškaraca izgubit će nešto kose do 35. godine, a do 50. godine njih će čak 85 posto oćelavjeti. Ne čudi stoga što je Mannesovo otkriće naišlo na odobravanje i ovacije muške populacije.

– Umjesto da skrivaju gubitak kose, najbolje je obrijati glavu. Javnost je prihvatila obrijanu glavu kao nešto najnormalnije – napominje Mannes. Kad žena pogleda muškarca u lice, obično prvo zamijeti kosu. Ali ako kose nema, koncentrira se na oči, objašnjeno je u jednoj teoriji. U drugoj se navodi da muškarci bez kose žene podsjećaju na bebe, zbog toga ih preplavi majčinski instinkt pa su im ćelavci draži. Neki su od najpoznatijih glumaca ćelavaca Bruce Willis, Vin Diesel i Jason Statham. Imaju oni nešto kose, ali je uredno briju.

I Billy Zane imao je nekada bujne tamne uvojke, a sada je potpuno ćelav i nimalo manje zanimljiv.

I domaća je scena puna seksepilnih ćelavaca. Modni mag Viktor Drago njeguje kult tijela i stil odijevanja pa brije glavu već deset godina. Kaže da mu je uređivanje frizure postalo naporno.

Kose desetljećima nema ni pjevač Damir Urban. Kosu je počeo gubiti nakon kobne “frizerske” pogreške kada je u ranim dvadesetima na glavu stavio 30-postotni hidrogen nakon čega mu je kosa počela opadati.

Glumac Mislav Čavajda kosu je počeo gubiti sa 18 godina, a u 24. godini obrijao se zbog uloge Leonea u “Glembajevima”. Nakon te uloge nastavio se brijati i kaže da gubitak kose nije doživio tragično, iako se bavi poslom u kojem je izgled važan.

Kose nema ni Aleksandar Stanković, a većini se žena sviđa njegov izgled ćelavog “zločestog dečka”. Početkom godine pojavio se u emisiji Nedjeljom u 2 s malo kose, što je izazvalo lavinu komentara. Kao student imao je kovrčavu tzv. fudbalerku, a nakon početka karijere 1994. počeo je gubiti kosu i brijati glavu. – Kad obrijem glavu, izgledam kao da imam dva metra, a inače sam visok 180 cm. Sve je navedeno točno: dominantan sam, inteligentan i dobar kao beba – rekao je Stanković.

Transplantacija ipak tražena

Transplantacija kose vrlo je popularna u zagrebačkim ordinacijama estetske medicine. Zahvat stoji između 12 i 15 tisuća kuna.

Wayne Rooney, nogometaš Manchester Uniteda i kapetan engleske nogometne reprezentacije, javno je priznao da je nekoliko puta išao na transplantaciju kose te da je jako zadovoljan rezultatima. No ako se žene pita, uvijek će izabrati zgodnog muškarca, s kosom ili bez nje.

>>Bruce Willis ima ženski parfem, a reklamira ga - njegova supruga

Komentara 1

JO
jovanovic
09:59 21.10.2016.

odoh odmah kod frizera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije