Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatski suveniri

Ceker za laptop od komušine ukupni je pobjednik "Kvarner expo 14"

Kvarner Expo
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/4
18.04.2014.
u 11:06

Ceker za laptop savršeno povezuje stoljetnu tradiciju izrađivanja cekera s informatičkom tehnologijom 21. stoljeća

Jedanaesta izložba proizvođača Hrvatske "Kvarner expo", koja se tradicionalno održava u Opatiji, iznjedrila je i pobjednike. Prvi u kategoriji prehrambenog suvenira je starinski kolač Carski presnac Obrta Helicikulture, tradicionalna delicija kojom se časte zvončari i ostali sudionici pusnih svečanosti na Kvarneru, posebno matuljski kraj.

Druga nagrada u kategoriji prehrambenog suvenira pripala je Datea Studiu za Solmare - set proizvoda od morske soli s začinskim biljem iz solane Nin, prirodan, bez dodataka i cvjetna sol obogaćena bosiljkom, vlascem i paprikom kao savršeni kulinarski proizvod. Treću nagradu u istoj kategoriji osvojio je Obrt Tepka za set prirodnih rakija od drijenjaka, tepke, oskoruše, višnjevca.

U kategoriji uporabni predmet ili suvenir prva nagrada pripala je originalnom Cekeru za laptop od komušine Socijalne zadruge Pružimo ruke. Ceker za laptom ujedno je ukupni pobjednik izložbe "Kvarner expo 14". Savršeno povezuje stoljetnu tradiciju izrađivanja cekera s informatičkom tehnologijom 21. stoljeća. Druga nagrada u istoj kategoriji pripala je Idei Educa za Sapunomaniju, a treća Obrtu Frida za vrhunski dizajnirani srebrni nakit, oslonjen na tradicionalne filigranske oblike peružine, botune, dalmatinske naušnice.

U kategoriji umjetnički - dekorativni suvenir najboljim je proglašen Obrt Velvet za povijesne unikatne lutke, druga nagrada pripala je Maloj galeriji za oslikane daščice čiji je autor slikar Vojo Radoičić, a treća nagrada dodijeljena je Obrtu Mia za skulpturalne prikaze žanr scena izrađenih u jelovini. Posebne nagrade za izvrsnost u kontinuitetu pripala su Pekarnici slastica Vilma,

Izradi ukrasnih predmeta od drva Brajan i UO Kali. Posebno priznanje po izboru  komisije Turističke zajednice Kvarnera kao najoriginalniji suvenir Kvarnera dodijeljeno je domaćoj radinosti Kršul Đurđica za kvarnerski mirisni jedrenjak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije