Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavlja se prvenstvo

Niko strepi za Srnu: Liga u ratnoj psihozi, koga zanima nogomet?

'Darijo Srna of Shakhtar Donetsk scores the 1-0 during the UEFA Champions League round of 16 first leg soccer match between Shakhtar Donetsk and Borussia Dortmund at Donbass Arena in Donetsk, Ukraine,
Foto: DPA/PIXSELL
15.03.2014.
u 08:53

U ukrajinskom prvenstvu nastupaju devetorica Hrvata, od toga petorica reprezentativci, i među njima samo jedan nezamjenjivi, legendarni kapetan Darijo Srna

Ukrajinskim terenima zakotrljat će se lopta, nastavlja se nogometno prvenstvo. Nikola Kalinić, Ivan Strinić i njihov Dnipro dočekuju Sevastopolj, momčad s Krima. S obzirom na blokade zračnih luka na Krimu, nogometaši Sevastopolja prema Dnipropetrovsku (oko 450 kilometara) krenuli su ukrajinskim cestama.

- Nogometašima Sevastopolja trebalo je devet sati do nas. Trenirali su, čini mi se, više od nas, a najvažnije je da se prvenstvo ponovno igra. U Dnipropetrovsku je mirno. Nakon Sevastopolja gostujemo kod Srne i Eduarda u Donjecku - kazao nam je bivši Hajdukov igrač, napadač Dnipra Nikola Kalinić.

Samo Darijo nezamjenjiv

Neće se igrati jedino utakmica u Simferopolju na Krimu gdje je Tavria trebala ugostiti Dinamo iz Kijeva.

Naš Marin Ljubičić, igrač Tavrije, javio nam se iz Turske.

Već je desetak dana ondje na pripremama, a njegov klub tražio je odgodu utakmice s Kijevljanima zbog sigurnosnih razloga, s obzirom na iznimno složenu političku situaciju na Krimu. Pravdaju se, među ostalim, i da je u Simferopolju zatvorena zračna luka i da se ne mogu na vrijeme vratiti iz Turske.

U ukrajinskom prvenstvu nastupaju devetorica Hrvata, od toga petorica reprezentativci, i među njima samo jedan nezamjenjivi, legendarni kapetan Darijo Srna. Kontinuitet njegovih nastupa od najveće je važnosti za izbornika Kovača...

Život u neizvjesnosti

- Nogomet je u Ukrajini trenutačno u drugom planu - kazao nam je menadžer Ivica Pirić, Srnin prijatelj s prebivalištima u Dnipropretrovsku, Kijevu i Splitu.

- Ljudi, ne samo u nogometu, žive u neizvjesnosti, osluškuje se što će se dogovoriti Kijev i Moskva. Svi se nadaju da neće biti rata i da će se život normalizirati. Inače, u većini ukrajinskih gradova je mirno i može se normalno igrati. Igrači su na sigurnom, pod stalnim nadzorom u klupskim kampovima.

Osim petorice igrača Černomoreca iz Odese, nitko od stranih igrača nije napustio Ukrajinu. No, strahujete li da u skoroj budućnosti strani igrači neće baš hrliti u ukrajinske klubove?, pitamo menadžera Pirića, koji je u Ukrajinu vodio Bartulovića, Kalinića, Ljubičića...

- Naravno da mi nije svejedno kako će se rasplesti situacija, jer u ukrajinskim klubovima imam nekolicinu mladih igrača, između 16 i 19 godina. No, ako se sve smiri, ne mislim da će mi posao patiti. Ići će igrači i dalje u Ukrajinu - kaže Pirić.

Osim Srne, izbornikov pogled bit će uprt i u Eduarda, koji igra posljednju sezonu u Ukrajini. Golgeter njegova profila i te kako je potreban vatrenima, a Duduov je cilj i san otvorenje SP-a u Sao Paulu i nastup u špici protiv Brazila.

Na žalost, kod trenera Lucescua nije u prvom planu; odigrao je samo 17 utakmica za Šahtar i postigao četiri pogotka. Zar je moguće da uoči turnira života velemajstor Eduardo neće uspjeti dosegnuti dvoznamenkasti broj pogodaka?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

>> Ukrajinska se liga nastavlja 15. ožujka
>> Politička kriza pogađa i sport: Momčad koja je izbacila Dinamo ostala bez pet igrača

Komentara 2

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije