Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SVI MOGU DALJE'

Jelavić zadovoljan ždrijebom: Želimo Hrvatsku učiniti ponosnom

Nikica Jelavić
Slavko Midžor/Pixsell
08.12.2013.
u 10:43

- U kvalifikacijama smo imali problema, ali za SP ćemo biti spremni. Ne bojimo se nikoga. Želimo učiniti Hrvatsku ponosnom. Inspiracija nam je bronca koju je 1998. osvojila generacija Šukera i Prosinečkog - rekao je Jelavić.

Hrvatska će na Svjetskom prvenstvu 2014. godine igrati u skupini s domaćinom Brazilom, Kamerunom i Meksikom. Takvim ždrijebom zadovoljan je napadač Evertona i kockastih Nikica Jelavić.

- Zadovoljan sam. Brazil je favorit, ali svi mogu dalje. U prvoj utakmici igramo s možda najboljom momčadi na svijetu u ovom trenutku. Oni imaju talent da osvoje Svjetsko prvenstvo, a na klupi im je i Scolari koji zna kako se osvaja ovo veliko natjecanje - rekao je Jelavić za Topmercato te se osvrnuo na Kamerun:

- Kamerun je zanimljiva ekipa, atletska. Imaju svjetske klase kao što su Eto'o i Song. Mi nismo dugo igrali protiv afričke momčadi i bilo bi dobro kada bi HNS organizirao neku utakmicu protiv protivnika iz Afrike u sklopu priprema.

Za Meksikance tvrdi da su dobri tehničari.

- Dobri su tehničari, iako su bili u krizi, ali na velikim natjecanjima su uvijek dobri.

Za kraj je prokomentirao i na Hrvatsku.

- Mandžukić je jedan od najboljih napadača Europe. Modrić je ključ igre, a tu su još Lovren, Rakitić, Perišić, te iskusniji Pletikosa i Šimunić. U kvalifikacijama smo imali problema, ali za SP ćemo biti spremni. Ne bojimo se nikoga. Želimo učiniti Hrvatsku ponosnom. Inspiracija nam je bronca koju je 1998. osvojila generacija Šukera i Prosinečkog - zaključio je Jelavić.

>> Ivković se prisjeća 2006.: Cico i ja nismo ni skautirali Brazilce
>> Objavljeni termini: Hrvatska protiv Kameruna točno u ponoć
>> Eduardo: Kad smo 'sletjeli' kod Brazila, zaboljela me glava, srce, želudac...

Ključne riječi

Komentara 1

CA
canajrasim
17:02 08.12.2013.

Jelavic svojim igrama nije zasluzio poziv u repku a kako li ici u Brazil

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije