Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski doprvak

Žugajima sve na kocki, no žele živjeti od hrvanja

Neven Žugaj
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
14.09.2014.
u 10:40

- Kad nam Oružane snage više nisu mogle izlaziti ususret zbog naših izostanaka, rekli smo si ili ćemo ostati natporučnici ili ćemo se maksimalno posvetiti hrvanju

Umjesto da sutradan nakon uspjehu karijere ostvarenog u petak u Taškentu, hoda po crvenom tepihu, najnoviji svjetski hrvački doprvak Neven Žugaj (75 kg) već je jučer na strunjačama njemačke Bundeslige morao zarađivati za kruh. Jer, u Hrvatskoj je hrvanje kruh sa sedam kora.

A upravo to izabrao je Neven svojom voljom. Nakon šest godina službovanja u Oružanim snagama RH, dao je otkaz. I on i njegov tri minute stariji brat blizanac Nenad odlučila su živjeti od hrvanja.

- Kad nam Oružane snage više nisu mogle izlaziti ususret zbog naših izostanaka, rekli smo si ili ćemo ostati natporučnici ili ćemo se maksimalno posvetiti hrvanju. Svi su nas odgovarali jer smo napuštali siguran posao u državnoj službi, no mi smo odlučili prkositi svemu tome, i meni se to odmah isplatilo. Već šest godina slušamo kako smo prestari, a ja sam na prvom sljedećem velikom natjecanju sa 31 godinom umalo postao svjetski prvak.

A hoće li se moći živjeti od hrvanja nakon aktivne karijere?

- Osnovali smo Hrvački klub "Braća Žugaj" i sada se nadamo da ćemo od grada dobiti neki prostor. Školovani jesmo, obojica smo završili KIF, a imamo i puno hrvačke prakse. To sve jest rizik, no ne može sve u životu biti igra na sigurno.

Kako to obično biva kod blizanaca, oni uspjeh onog drugoga slave kao svoj. Premda im je ovo peta obiteljska medalja, nikad se nije dogodilo da kolajnu osvoje obojica istovremeno.

- Obično ja prvi uzmem neku medalju pa me on hvata - zaključio je Neven.

>> Povijesni uspjeh: Neven Žugaj svjetski doprvak

Ključne riječi

Komentara 1

JA
james49
10:48 14.09.2014.

Bravo dečki!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije