Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštra kazna AIBA-e

Zbog boksača koji je nokautirao suca doživotno suspendiran naš izbornik i treneri

Marijo Šivolija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
22.10.2014.
u 19:10

– AIBA i cijela boksačka obitelj imaju nultu stopu tolerancije prema ovakvom ponašanju, stoji u pismu koje je predsjednik AIBA-e Ching-Kuo Wu poslao boksačkom savezu Poljske

Incident koji je izazvao mladi hrvatski boksač Vido Lončar i dalje trese boksački svijet. Podsjetimo, Lončar je nokautirao i isprebijao suca u ringu nezadovoljan njegovom odlukom, zbog čega je doživotno suspendiran. No, o cijelom slučaju oglasio se i Međunarodni boksački savez (AIBA), koji ne samo da je kaznio boksača, već i trenere koji su u tom trenutku  sjedili u njegovu kutu, a to su bili Marijo Šivolija, Marko Nikolić i njegov klupski trener Franjo Grgić. Oni su također dobili doživotnu suspenziju, iako valja naglasiti da se radi o privremenoj kazni, sve dok ne završi istraga. Dodajmo da je Šivolija izbornik svih hrvatskih boksačkih reprezentacija, svojevrsni šef struke našeg Saveza.

"Boksaču i trenerima zabranjuje se sudjelovanje na svim razinama natjecanja pod ingerencijom AIBA-e. Trenerima se oduzima licenca sve dok Disciplinska komisija AIBA-e ne dovrši postupak, zato što se nisu ponašali u skladu s AIBA-inim disciplinskim i etičkim kodeksom", stoji u priopćenju.

U službenom izvješću, koje je predao AIBA-in supervizor Moldavac Maksim Čerticovtev, piše kako je hrvatski boksač udarao poljskog suca i nakon što je ovaj pao na pod, nakon čega je Poljak završio u bolnici, a Lončar u zatvoru. Još je izvijestio svoje šefove da je Lončar udario suca na poticaj svog klupskog trenera koji je bio na tribinama.

– AIBA i cijela boksačka obitelj imaju nultu stopu tolerancije prema ovakvom ponašanju, stoji u pismu koje je predsjednik AIBA-e Ching-Kuo Wu poslao boksačkom savezu Poljske, u kojem se ispričao sucu i njegovoj obitelji te istaknuo da će oštro kazniti sve sudionike kako se ovakvo nešto ne bi ponovilo.

>>Mladi hrvatski boksač koji je nokautirao suca doživotno suspendiran i završio u pritvoru!

>>To sucima nije radio ni Tyson koji je grizao protivnike!

Komentara 56

Avatar dalibor_d
dalibor_d
21:12 22.10.2014.

Eto ti ga vraže! Opet mučim moždane vijuge s ovim novinarima: "Oni su također dobili doživotnu suspenziju, iako valja naglasiti da se radi o privremenoj kazni". Krv'ti Is'sove, privremeno su ih doživotno kaznili. More baš!

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
21:10 22.10.2014.

"Boksača" drastično kazniti. Ne samo suspenzija već i zatvor, tamo će mu imati tko vratiti. Kazniti izbornika i "boksačevog" trenera jer je znao s kim i s čim ima posla. Ne može i ne smije pred reflektore svaka bitanga. Slikovito rečeno, ako je pas agresivan natakni mu brnjicu i veži ga lancem, a trener je to propustio.

FL
flok
21:22 22.10.2014.

u biti da je puknuo bilo kog u toj dvorani ne bi pogriješio, svi koji su bili u toj dvorani smatraju da je puknuti šakom u glavu nešto normalno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije