Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SPLITU

Završene Svjetske igre borilačkih sportova

borci
Foto: Vecernji.hr
1/7
27.07.2016.
u 14:39

Sljedeći projekt koji priprema MMA Team Uragan biti će puno svečanijeg karaktera kada će u prosincu ove godine biti održano peto izdanje Kuće slave borilačkih sportova

MMA Team Uragan odradio je na vrlo kvalitetnom nivou još jedne, pete po redu Svjetske igre borilačkih sportova (WMAG) 2016 koje su se ovaj vikend održale u Splitu, u sportskoj dvorani Visoka.  

Ova sportska manifestacija koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, županije Splitsko-dalmatinske, TZ splitsko-dalmatinske županije i grada Splita, i ovaj put je ispunila očekivanja pa je tako cijeli turnir u svim disciplinama prošao na visoko kvalitetnom nivou u sportskom i organizacijskom smislu. 

Tako se u sve popularnijoj "bonbonjeri" okupilo 158 natjecatelja iz 11 država svijeta (uz domaćina Hrvatsku, nastupili su borci iz BiH, Turkmenistana, Francuske, Španjolske, Irana, Moldovije, Egipta, Ukrajine, Azerbajdžana i Moldovije) u četiri borilačke discipline: grappling, MMA, combat jujitsu i K1.

U combat jujitsi uvjerljivo najbolji su bili borci iz Ukrajine koja su skoro sva finala odradili sa konkurencijom iz Azerbajdžana, Turkmenistana i Irana. 

U disciplini K1 posebno atraktivan bio je finalni meč u kategoriji do 63 kg između hrvatskog predstavnika i člana splitskog PIt Bulla Roka Doždora koji je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Ukrajinca Viktora Balogu i koji je ujedno zaslužio pehar za najboljeg K1 borca na turniru. Finalne pobjede u istoj disciplini ubilježili su Amra Vrabac iz BiH protiv Vukovarke Mirne Pejić u kategoriji do 60 kg, Jozo Stupalo je bio bolji u finalu do 71 kg protiv Dominika Matijaševića, Mihovil Žderić je bio bolji u kategoriji do 90 kg od Davida Bindera dok je u ktagoriji do 93 kg sjajan meč odradio Marko Delić pobjedivši u finalu Egipćanina Essama Gabora jednoglasnom odlukom sudaca.

U MMA natjecanju od kadeta najbolji borac je bio David Binder koji je u finalu do 85 kg svladao Roberta Rajkovaču, kod juniora najbolji natjecatelj je bio Andrii Afanansenko iz Ukrajine koji je u finalu kategorije do 62 kg atraktivno slavio protiv sunarodnjaka Akhmedova dok je od seniora bio najbolji Andrija Pivčević koji je u finalu kategorije do 84 kg uvjerljivo slavio protiv Denisa Matijaševića. 

U najmasovnijem dijelu natjecanja odnosno u grapplingu najboljim kadetom je proglašen hrvatski borac Artem Afanansenko iz Ukrajine koji je do finala imao ukupno 4 pobjede, dok su se od naših juniora istakli Filip Puđ, Đani Barbir, Patrik Ćelić, Filip Hrestak, Patrik Tkalec te Ukrajinac Vusal Akhmedov. 

Od seniora najefektnije pobjede ostvario je Ukrajinac Vladyslav Parubchenko dok su zapažene dominacije po kategorijama ostvarili pobjednici kategorija Stipe Brčić iz Hrvatske, Mario Mirčić (BiH), Ivica Ćubić (Hrvatska) te Artem Holovko iz Ukrajine. 

Sljedeći projekt koji priprema MMA Team Uragan biti će puno svečanijeg karaktera kada će u prosincu ove godine biti održano peto izdanje Kuće slave borilačkih sportova - Atrium Hall of Fame kojom prilikom će u splitskom hotelu Atrium biti temeljem nominacija uručena priznanja i nagrade za istaknute osobe i timove godine u borilačkim sportovima. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije