Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MONEY - MANNY

Svi koji su očekivali boksački meč stoljeća osjećaju se prevarenima

Mayweather vs Pacquaio
Foto: Reuters/PISELL
1/6
04.05.2015.
u 11:00

Obojica su ostala dužna, posebice onima koji su svoje ulaznice za MGM Grand Arenu plaćali od 10 do 40 tisuća dolara pri čemu Manny ima manju izliku jer se borio s ozlijeđenim ramenom.

Tresla se brda, ma kakva brda, tresao se cijeli planet Zemlja, a u "gradu grijeha" dogodila se tek solidna borba. Nikako meč stoljeća. Štoviše, toliko dugo čekano lasvegaško sučeljavanje Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaoa neće vjerojatno biti ni borba godine. Sve je podsjećalo na šahovski meč šakama ili pak na dobru nogometnu utakmicu bez golova, u ovom slučaju bez teških udaraca i nokdauna. Štoviše, na koncu se rodila i "ljubav" jer su se prije posljednje runde borci zagrlili, vjerojatno sretni što su neoštećeni zaradili nevjerojatan novac. Marketinški briljantni Floyd oko 180 milijuna USD, a Manny oko 120 milijuna USD.

Ulaznice i do 40.000 USD

Zapravo, bila je to taktička, rovovska, bitka u kojoj nijedan od boraca nije išao na sve ili ništa. Nitko u ime ljepote plemenite vještine nije preuzeo rizik da bude možda i nokautiran. A očekivalo se to prije svega od boksački nasrtljivog Filipinca jer poznato je da je Mayweather legendu o sebi izgradio na defenzivnoj genijalnosti koja ga je i nakon 48. borbe učinila nepobijeđenim.

Obojica su ostala dužna, posebice onima koji su svoje ulaznice za MGM Grand Arenu plaćali od 10 do 40 tisuća dolara pri čemu Manny ima manju izliku jer se borio s ozlijeđenim ramenom. No, oni koji su htjeli samo biti viđeni svoje su postigli.

A u najavama za ovaj meč dvojica omalenih boksača od 66 kg svojim su dijametralno suprotnim osobnostima zaludjela cijeli sportski svijet, a bogme i svijet businessa i showbusinessa. Samo vrlo bogati i slavni, te pokoja boksačka legenda, imali su priliku gledati ovaj meč uz ring, a svi oni koji su ušli u MGM Grand Garden smatrali su se velikim sretnicima. Bila je to noć u kojoj se Hollywood preselio u Las Vegas jer biti u parteru bila je stvar društvenog prestiža što je posebno važno za samodopadljive tipove poput Paris Hilton, Justina Biebera ili Donalda Trumpa.

U prvim redovima pored ringa viđeni su i hollywoodski velikani Clint Eastwood, Michael Keaton, Christian Bale, Bradley Cooper, Adrien Brody, ali i veliki glumci koji su u karijeri glumili boksače kao što su Robert De Niro, Denzel Washington, John Voigt i Mark Wahlberg koji je pak izgubio 250.000 jer se s reperom Puff Diddyjem kladio na Pacmana. Kladili su se i drugi pri čemu je najveća pojedinačna oklada bila 800.000 USD, a ako je ona bila na Filipinca onda se dotični također osjeća gubitnikom.

Od boksačkih legendi u prvim redovima viđeni su Mike Tyson, Evander Holyfield i Thomas Hearns, borci čiji mečevi više zaslužuju status epskih bitaka od ove borbe s kojom su zacijelo ostali razočarani i nazočni sportski velikani poput Michaela Jordana, Magica Johnsona, Andrea Agassija ili pak Steffi Graf.

Las Vegas je te noći bio centar svijeta jer u njega su se sjatili i ljudi koji su znali da neće moći ući u dvoranu u kojoj se boksa, ali im je bilo dovoljno gledati borbu u nekom od hotela, po cijeni od 150 USD. U lokalnu zračnu luku sletjelo je bezbroj privatnih zrakoplova, kako sa svjetski slavnim putnicima, tako i sa bogatašima kockarskog duha kojima je bilo najvažnije kladiti se na borbu oko koje se napuhao balon od 300 milijuna USD (toliko će podijeliti borci) kakav će se uistinu teško ponoviti.

Je li to 'Prijevara stoljeća'

Premda Filipinci misle da je njihov nacionalni junak oštećen, a mnogi su zbog toga i zaplakali, i da mu moraju dati priliku za uzvrat, nakon svega viđenog uzvratna borba gotovo je nemoguća. A ako se i nekim čudom dogodi, oko nje se neće zavrtjeti milijarda dolara kao što je to bilo ovaj put. Jer, nitko više neće htjeti dati novce za borbu koja je daleko od gladijatorske. Štoviše, nakon takozvane borbe stoljeća mnogi se oni koji su zavedeni maestralnim marketingom i oni koji su iskeširali velike novce, osjećaju kao da su zapravo gledali "prijevaru stoljeća".

Osim toga, još su morali i čekati dodatnih 45 minuta jer je borba počela kasnije zbog zagušenosti servera preko kojih se moglo platiti prijenos na zahtjev (PPV). A to je bio ključni izvor zarade.

Komentara 1

Avatar Pablo 69
Pablo 69
13:54 04.05.2015.

Mene bi bilo stid uzet 180 milja za bjezanje po ringu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije