Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAUČIO NA GREŠKAMA

Pogledajte posljednji Kličkov poraz, pao je poput stabla od siline udaraca

Vladimir Kličko
Foto: Youtube/Screenshot
1/2
27.04.2015.
u 08:15

Davne 2004. godine "uspavao" ga je Lamon Brewster, kojem se za taj poraz osvetio tri godine kasnije

Lista nesretnika koji su kapitulirali pred vladarom teške boksačke kategorije Vladimirom Kličkom (39) produžila se za ime Bryanta Jenningsa (30). Vijest je to koja nikoga neće baciti u nesvijest. “Vladar kojem nema ravnog”, viču fanovi. “Divovski menadžer s dugim rukama koji je uništio boks”, reći će oportunisti. On sam sebe zove nadimkom “Dr. Steelhammer”.

Jedna od najtežih borbi

Jennings je pružio solidan otpor u nedjelju u zoru u Madison Square Gardenu.

– Bila mi je to jedna od najtežih borbi u posljednje vrijeme – kazao je ‘doktor’ Kličko nakon što je ‘pregledao’ pacijenta. Dotad neporaženi Amerikanac pružio je bolji otpor od prethodnika (Rashman, Haye, Mormeck, Thompson, Pianeta, Povetkin, Leapai, Pulev...), no prvak (skor 64-3) je igrao svoju staru igru. Držao je Jenningsa na distanci lijevim direktom, pa periodično ispucavao ubojiti desni stražnji, spretno se branio i spriječio Amerikanca da se razmaše. Ostao je Kličko i bez boda u 10. rundi, zbog čestog držanja protivnika, no suci su i bez tog boda jednoglasno dodijelili prvaku pobjedu. Zaručnica Hayden Panettiere (25) u tom je trenu od veselja skočila sa stolca. Nije trebala, jer prvaku se titula, u pravilu, ne može uzeti na bodove. Samo nokaut. Ili dominacija.

– Pokušao je od naše borbe napraviti onu između Alija i Fraziera. Čak je i govorio za vrijeme meča – prepričavao je Kličko situacije iz ringa.

Gubitnik nije nesretnik

Ponosno je kući otišao Jennings, a ‘nesretnik’ je možda i nespretna riječ, jer u teškoj boksačkoj kategoriji ionako najviše što možete je doći do borbe za pojaseve koje drži mlađi Kličko i – izgubiti. Tu je bio kraj puta teškaša više od desetljeća. Ruke su u zraku od 2004. godine, kada ga je uspavao Lamon Brewster. Bio je to posljednji Vladimirov poraz, a osvetio ga je 2007. kad je pobijedio svog "krvnika".

Novi Brewster nije na "horizontu", ali možda to bude Tyson Fury (skor 24-0), sljedeći izazivač. Da, već se sve službeno zna, a Dr. Steelhammer ‘naručio’ ga je u rujnu na Wembleyju ili Arsenalovom stadionu.

>> Kličko ponovno dokazao da je najbolji na svijetu i uvjerljivo obranio naslov!

Komentara 6

AY
ayala
10:24 27.04.2015.

od tada boksuje samo sa svojim sparing partnerima za prvaka

DU
Deleted user
10:04 27.04.2015.

Al' mu je Lamon dao po pi...!!!

Avatar nekakav
nekakav
11:47 27.04.2015.

kad se to ijedan od braće kličko bavio boskom? jel to što oni rade uopće gledljivo? meni osobno nije. što imaš za vidjeti, 3/4 borbe se braća vješaju po protivniku, nakon udarca odmah se hobotnica ovija oko protivnika. ovo štošto klički rade se ne bi smjelo zvati boksom. ajd malo baciti pogled na jubitu, pa tysona gledati. to je bio i ostao boks. kličko u cijeloj večeri nije uputio jedan udarac kao tyson u jednoj rundi. a on je barem imao protivnike, a ne kao kličko bivše sparing partnere. bijeda od boksa. ajd, nekog je zapalila ukrajinska zastava. mada oba brata žive u americi, tj. njemačkoj, niti jedan ne živi u ukrajini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije