Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ IZNENAĐENJA

Kličko ponovno dokazao da je najbolji na svijetu i uvjerljivo obranio naslov!

Vladimir Kličko
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
26.04.2015.
u 08:22

Ukrajinac je uvjerljivo stigao do jednoglasne odluke sudaca - 116:111, 118:109, 118:109.

Vladimir Kličko ušao je u ring 18. put zaredom braniti naslov svjetskog prvaka i to je uspio! Izazivač Bryant Jennings uoči meča nudio je prostora za iznenađenje, ali u Madison Square Gardenu ostao je bez ikakve šanse. No publika nije tugovala, nagradili su novog i starog prvaka pljeskom te na pravi način proslavili meč na koji su čekali dugih sedam godina, koliko borbe za naslov nije bilo u toj kultnoj dvorani.

Ukrajinac je uvjerljivo stigao do jednoglasne odluke sudaca - 116:111, 118:109, 118:109. Uputio je 546 udarca prema Amerikancu u tih 12 rundi, a prema njemu je stiglo njih 376. U metu su pogađali 144 puta, odnosno 110. Sve što je Jennings pokušao, brlo brzo je i "ukroćeno". Sve one priče o tome kako će devet godina mlađi izazivač uspjeti, pokazale su se samo traljavim pokušajem "pumpanja" atmosfere.

Jer, otkad se Lennox Lewis oprostio, braća Kličko su nedodirljiva. Neki su Vladimiru osporavali klasu, ali očito je da će i on morati otići u mirovinu, poput Vitalija, da bi netko stigao do pojasa prvaka. Ujedno, ovom pobjedom stigao je odmah iza velikog Larryja Holmesa, koji je branio pojas 19 puta zaredom. Da bi pak bio borac s najviše obrana titula treba ih 26 jer Louis je na 25 uspješnih obrana titula u nizu. Za to bi se morao boriti još otprilike tri godine, što znači da bi srušio i rekord koji se tiče dugovječnosti na tronu. Naime, Louis je bio prvak 11 godina, osam mjeseci i osam dana u "komadu". Kličko je zasad na devet godina jer je prvakom postao 22. travnja 2006.

Ipak, što se same borbe tiče, bio je trenutak kad se činilo da bi Amerikanac možda mogao nešto postići i zabilježiti 20. pobjedu u isto toliko nastupa. Jer, u šestoj i sedmoj rundi imao je određenu dominaciju, nekoliko udaraca "sjelo" je na pravo mjesto i publika je počela skandirati "USA, USA!" u nadi da bi mogli time pomoći Jenningsu. Nije išlo, Kličko se brzo "sredio" te preuzeo kontrolu.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

- Jennings je pobijedio mnogo boraca u teškoj kategoriji i bio je težak protivnik - rekao je nakon borbe Kličko, iza kojeg je sad nevjerojatnih 67 profesionalnih borbi, od kojih je dobio 64 i imao tri poraza, posljednji davne 2004. od Lamona Brewstera.

Što se izazivača tiče, nije bio zadovoljan sucima i čestitka protivniku je izostala, barem pred predstavnicima medija.

- Svaki put kad bih ga počeo udarati, primio bi me na nedozvoljen način. Zato sam ga udarao u tijelo svom snagom, a udario sam ga sigurno barem stotinu puta. To se trebalo brojati i sigurno tad ne bi razlika bila ovolika - požalio se Jennings i nije bio toliko daleko od istine jer u desetoj rundi Klička je sudac Mike Griffin uistinu opomenuo zbog držanja protivnika.

Naravno da to u globalu ne mijenja sliku, Kličko je ponovno dominantno i zasluženo obranio pojas te mirno može čekati novog izazivača.

>> Ima li što bolje od toga da zarađuješ za život prebijanjem ljudi?

Komentara 18

KR
krmpaza
09:08 26.04.2015.

Očekivano dosadan meč

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
11:40 26.04.2015.

Klitschko je ostao vjeran,što je za oči jako dosadno i sramota za boks,svom stilu.Ni jedna runda,možda samojedan dio,dvaneste runde,nije biloudarca u protivnika što mu ne umanjuje pobjedu.A i protivnik nije bio bog-zna što.

Avatar MDubović
MDubović
11:20 26.04.2015.

Klicko je prije nekoliko dana najavio da planira jos dugo boksati, sve dok se osjeća psihofizicki zdravim. Mislim da su sljedeći na potezu protiv Klicka Amerikanac Deontay Wilder (33-0, 32 nokauta). Aktualni prvak po WBC verziji. Visok 201 cm, težak 100 kg, raspon ruku 213 cm. Wilder je bolji razbijac od Britanca Furya. Fury (24-0, 18 nokauta) . Visok 206 cm, težak 120 kg, raspon ruku 216 cm. Fury nije razbijac poput Wildera, ali je zato bolje tehnički i takticki opremljeniji od Wildera i po mome mišljenju opasniji za Klicka. Tu je jos u usponu i mladi Antony Joshua, zatim Robert Helenious, a priliku opet treba dati kad-tad i Povetkinu i Hayeu. Hayeu pogotovo jer je u zadnjih 11 godina jedini s kojim je Klicko imao muku. Uglavnom, ako ne ove godine, Klicko pada iduće. Jennings je boksačke druga liga i ne znam kojom je logikom postao ozbiljan izazivaju za Klicka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije