Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obavio operaciju

Velasquezova ozljeda teža nego što se mislilo!

Cain Velasquez (1)
Screenshot ufc.com
29.10.2014.
u 11:41

Cain Velasquez se posljednji put borio u listopadu 2013. kad je obranio naslov u borbi s Juniorom dos Santosom

UFC-ov prvak u teškoj kategoriji Cain Velasquez zbog teške ozljede koljena morao je otkazati nastup na UFC-u 180 gdje mu je protivnik trebao biti Fabricio Werdum. Sad su postali poznati i detalji o težini ozljede.

Cain Velasquez se posljednji put borio u listopadu 2013. kad je obranio naslov u borbi s Juniorom dos Santosom. Tada je zaradio ozljedu ramena, ali ova ga je izgleda na dulje vrijeme udaljila iz oktogona. Iako je osjetio probleme tijekom priprema mislio je ući u meč protiv Werduma

"Imao je lagano oštećeni meniskus, ali bio je dobro. Trenirao je i radio sve što je potrebno za borbu. Sve je bilo dobro. Meč se i dalje trebao održati. Odrađivao je sjajne sparinge.", rekao je za MMA Hour Velasquezov trener Javier Mendez te pojasnio kako je došlo do ozljede.

"Radio je na obrani bacanja i bilo je malo sklisko. Odjednom sam čuo jauk i pomislio sam, koje sranje. Kombinacija oštećenog meniskusa i medijalnog kolateralnog ligamenta bila je ipak malo previše."

Velasquez je u međuvremenu obavio operaciju, ali povratak će izgleda biti kasnije nego se predviđalo.

"Operacija je prošla dobro, ali bilo je više štete nego što se očekivalo. Meni to nije imalo smisla jer on je strašno čvrst. Ako Cain jaukne onda se vjerojatno radi o puno težoj ozljedi nego što se čini jer on ima vrlo visok prag boli kakav još nisam vidio. Oporavak će trajati malo duže nego što se u početku mislilo."

Prema nekim procjenama Velasquez bi možda mogao biti spreman za povratak na proljeće sljedeće godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije