Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAND PRIX

U Zagrebu kreće još jača borba za Rio

Barbara Matić
Vecernji.hr
27.04.2015.
u 11:49

- U svijetu juda, ovo je jedno od najvažnijih natjecanja ove godine, jer se od 01.05. skuplja 100% bodova za odlazak na Olimpijske igre u Riju 2016. - naglasio je glavni tajnik Hrvatskoj judo saveza i direktor organizacijskog odbora IJF Judo Grand Prix-a Zagreb 2015. Hrvoje Lindi.

U danima kada sport dobiva sve manje novca iz gradskih blagajni, održavanje Grand Prixa, od 1. do 3. svibnja 2015., u Domu sportova u Zagrebu, pravi je spektakl.

- U svijetu juda, ovo je jedno od najvažnijih natjecanja ove godine, jer se od 01.05. skuplja 100% bodova za odlazak na Olimpijske igre u Riju 2016. - naglasio je glavni tajnik Hrvatskoj judo saveza i direktor organizacijskog odbora IJF Judo Grand Prix-a Zagreb 2015. Hrvoje Lindi.

Dok će brojni Zagrepčani za Praznik rada tražiti razlog za odlazak iz grada, oni željni vrhunskog sporta imaju pravi razlog za biti u Zagrebu, u Domu sportova.

- Dolazi nam 500 judoka iz 61 države, čime Zagreb taj vikend postaje centar judo svijeta. TV slika iz Zagreba ide na 69 televizijskih postaja u čak 115 država – kaže Lindi.

Sve to ne bi imalo smisla bez velikog ulaganja u mlade iz čega proizlaze i svjetski rezultati u najpopularnijem borilačkom sportu na svijetu. Na nedavno održanom Prvenstvu Hrvatske do 18 godina nastupilo je čak 230 natjecatelja, a bio je omogućen i prijenos uživo putem interneta.

Desetak jakih zemalja bori se za sam vrh

Svim trenerima i klubovima cilj je ostvariti što bolju poziciju na ranking listi, jer su prvih osmero ujedno i nositelji na Olimpijskim igrama. Iako put i kvalifikacije za Rio traju skoro dvije godine, mi već sada imamo dvije natjecateljice koje su teoretski ostvarile normu; Barbara Matić u kategoriji do 70 kg te Ivana Marinić u kategoriji do 78.

Uz njih, svakako treba spomenuti i Zlatka Kumrića. Tomislava Marijanovića, Ivanu Maranić, Marijanu Mišković, Andreju Đaković, Brigitu Matić, Ivanu Šutalo, Bugu Kovač, Anu Kokeza, Andreu Bekić, Dominika Družetu, sve redom imena koja garantiraju spektakl domaćim navijačima u Domu sportova.

U Zagreb dolazi jaka francuska, ruska i njemačka ekipa, a nikako se ne smije zaboraviti niti na Brazil i Kanadu, U ženskoj kategoriji do 63 kg u Zagreb dolaze sve tri prve judašice svijeta: Clarisse Agbegnenou, Yarden Gerbi i Tina Trstenjak, zatim dva svjetska broja 1, Dex Elmont (-73 kg) i Lukas Krpalek (-100 kg), te zavidan broj osvajača i osvajačica olimpijskih, svjetskih i europskih medalja. Borbe svakoga dana natjecanja u Domu sportova počinju u 10:00 ujutro, dok nas finala očekuju od 17:00.

Grand Prix Zagreb 2015 će biti pravi centar sporta u Zagrebu tih dana, a pripremljen je i Olimpijski judo park «U ritmu Rija»., koji vas čeka od četvrtka 30. travnja do nedjelje 3. svibnja ispred Doma sportova od 14.00 do 17.00 sati. Od brazilske capoeire, treninga s europskim medaljašicama, brojnim hrvatskim olimpijcima do sportskih igara i nogometa.

Svakako nam se pridružite i zabavljajte s našim olimpijcima - u ritmu Rija.

>> Hrgović nokautom izborio olimpijsku vizu, Sep nije uspio

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije