Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kličko vs. Fury

Tysonova rugalica traje dok Kličko ne pokaže 'čekić'

Kličko, Fury
Foto: DPA/PIXSELL
1/6
27.11.2015.
u 21:35

Kličko je dosadan, cijeli ga svijet želi vidjeti na leđima. A ja sam boksač kakav se rađa samo jednom u tisuću godina, hrabri se Tyson.

Nomen est omen. Ime je znak. Sjetite se – Ronaldo, Ronaldinho, Cristiano Ronaldo. Najveći nogometaši, svaki u svoje doba, a svi Ronaldo. Pa da vidimo drži li vodu ta latinska poslovica i u boksu. U ring kralju teške kategorije Vladimir Kličku (39 godina, skor 64-3), u subotu navečer u Düsseldorfu ulazi Tyson. Nije nemilosrdni legendarni nokauter Mike Tyson, već Tyson Fury. Mlad i tvrde šake. Neporažen (27, 24-0). Ima li taj mladić adute za pobijediti Klička? Konačno, je li on taj kojeg čekamo?

– Ne vjerujem! – kaže naš boksački autoritet Željko Mavrović.

Fury je viši i ima duže ruke

Iako Kličko s lakoćom svladava protivnike, Tyson Fury za njega bi trebao biti veći izazov od Mormecka, Thompsona, Pianete, Povetkina, Leapaija, Puleva ili Jenningsa, izazivača koje je posljednjih godina pobjeđivao. Dakle, trebao bi biti prvi ozbiljan pretendent na nisku Kličkovih pojaseva u posljednje četiri godine nakon borbe Davida Hayea. Zašto? Ogroman je. Osam je centimetara Tyson viši od Vladimira (206 cm – 198 cm) te ima veći raspon ruku (216 cm – 206 cm). Takav protivnik Kličku je izazov. Ali jesu li mu superiornije fizičke dispozicije dovoljne?

– Da se Tyson Fury bori protiv Kubrata Puleva, dao bih prednost Pulevu, a kamoli ne bih Kličku! Istina, Fury je velik, ima dugačke ruke, ali prognozirajući ishod meča, barem u nadmetanju na bodove, ne vidim njegovu šansu. Jedino može pobijediti Klička zalutalim 'lucky punchom', odnosno da mu zahvaljujući dužim rukama prođe neki udarac kojim bi iznenadio prvaka – kaže Mavrović, koji će kao komentator RTL-a u subotu navečer (22.25 sati) uživo prenositi meč Klička i Furyja.

Svjedočili smo dominaciji Fedora Emelianenka u slobodnoj borbi (28 mečeva bez poraza u 3369 dana), ali i dočekali Fabrizija Werduma koji ga je 2010. u Strikeforceu konačno pobijedio. Bio je to šok, no Werdum je danas UFC-ov teškaški prvak pa iz današnje perspektive to više ne čudi. U istoj borilačkoj organizaciji i Ronda Rousey bila je nedodirljiva (12 pobjeda u nizu, 1694 dana bez poraza), sve do pretprošlog vikenda kad ju je nokautirala Holly Holm. Znači, dominacije se prekidaju iako se čini da će vladari zauvijek vladati. Kličku danas prolazi 4074. dan od poraza od Lamona Brewstera iz 2004. Može li se dogoditi da se u borilačkim sportovima jedini Vladimir Kličko do kraja karijere izvuče bez poraza?

– Za Klička je to itekako moguće! Impresivno je boksao dosad, a ako mu uspije da do kraja karijere više ni od koga ne izgubi, njegova boksačka priča postat će ravna SF filmovima – dodaje Mavrović.

Pitate li Furyja hoće li srušiti Klička, on bez zadrške tvrdi:

– Pa naravno da hoću! Vlado je dosadan, cijeli ga svijet želi vidjeti na leđima. A ja sam boksač kakav se rađa jednom u tisuću godina.

Sparirao je već s Kličkom

Naravno, svi se hvale dok ne uđu Ukrajincu u ring. Kad sjedne prvi desni direkt između očiju, tad sve planirano pada u vodu. Runda-dvije i otpor je Kličko slomio. Dalje se samo čeka kad će protivnik pasti. I tako već više od desetljeća. Dr. Steelhammer s razlogom je dobio nadimak, takav 'čekić' boksači osjete tek kad stanu pred Klička. Sve što su osjetili prije ispada kamilica. No Tyson je već dobio porciju. Bio je sparing-partner Kličku. I nije bio impresioniran. Kako god, treba pogledati, meč bi mogao biti zanimljiv...

>>Nitko nikad kao Vladimir Veliki – 28. put za svjetski naslov

Komentara 5

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
11:12 28.11.2015.

Ajmo Tyson Fury razvali tintaru tom napukanom Kličku koji si sam bira protivnike !!!!!✊💪👍

Avatar Croative
Croative
21:53 28.11.2015.

KlitschK.O. je fizicki a pogotovo mentalno jaci nego Fury, pa se vec radujem ljuljanju britanca nakon sedme, osme runde...

DH
dalibor.hren
10:19 28.11.2015.

Jedva čekam ležećeg napuhanog Britanca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije