Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Irski Gipsy

Tko je novi prvak Fury? Ime dobio po Tysonu, a prije vjenčanja spavao je u prikolici

Tyson Fury
Foto: DPA/PIXSELL
1/5
29.11.2015.
u 14:00

- Vladimir je bio prvak, ali svemu dolazi kraj. Bit ću najkarizmatičniji boksač nakon Muhammada Alija - kaže Fury.

Tyson Fury je u životu iz mnogih borbi već izašao kao veliki pobjednik, iako su mu mnogi davali male ili nikakve izglede: od prve, vođene u danima nakon rođenja, kad je na svijet došao tri mjeseca prerano i težio svega pola kilograma i kad su mu liječnici davali male izglede za preživljavanje, do posljednje, vođene pred 50.000 ljudi u Esprit Areni u Dusseldorfu i stotinama milijuna širom svijeta, koji su svjedočili njegovom usponu na svjetski boksački tron pobjedom nad Vladimirom Kličkom.

Uvijek sam znao da ću biti prvak svijeta, to mi je sudbina. Pitajte bilo kojeg člana moje obitelji, uvijek sam znao. Moj brat i ja smo sparirali u kuhinji, bez rukavica, omotali bismo ručnike oko šaka. Znao sam da ću poraziti Vladimira, mislim da je i on to znao. Zahvalan sam mu na tome što mi je dao priliku, i ako budem upola veik prvak kao on, bit ću sretan - kazao je novi prvak.

Iako se možda čini da pretjeruje s pričom o sudbini, zanimljivo je nekoliko činjenica o njegovom životu. Fury je irskog porijekla, pripadnik Gipsyja, putujućih trgovaca. Njegov otac John Fury Gypsy boksao je bez rukavica u ilegalnim tučnjavama prije nego što je 80-ih godina prešao u profesionalni boks, a nedavno je odslužio pet godina zatvora jer je izbio oko čovjeku u tučnjavi.

Furyja trenira njegov stric, a još je nekoliko članova njegove obitelji u profesionalnom boksu. Ime je dobio po boksačkom prvaku Mikeu Tysonu.

Do vjenčanja sa suprugom Paris spavao je u prikolici dok je žena živjela kod roditelja, to je irska tradicija putnika. Htio je sina nazvati Isus, ali supruga mu to nije mu to dopustila.

Odrastao je u Manchesteru te navija za United, a u jednom je meču uspio sam sebe pogoditi šakom u glavu.

- Vladimir je bio prvak, ali svemu dolazi kraj. Bit ću najkarizmatičniji boksač nakon Muhammada Alija - kaže Fury, a vidjet ćemo hoće li se njegova riječi obistiniti. Bogat životopis u svakom slučaju već ima.

>>Fury pobijedio Klička i postao prvak svijeta pa se rasplakao i zapjevao: Ovo je bio moj san!

>>Nakon ovakvog meča, dođe mi da odem u profesionalce i prebijem Klička i Furyja zajedno!

>>'Imam pravo na revanš s Furyjem, no sada nije vrijeme za takve odluke'

Komentara 10

KR
krmpaza
19:52 29.11.2015.

ima odličan biografski film o irskim ciganima, životu u prikolicama, ilegalnom šaketanju, razmiricama među obiteljima i štošta još, no ne mogu se sjetiti imena filma

Avatar Idler 3
Idler 3
14:36 29.11.2015.

Tip je simpa al ja od boksa nisam vidjel nit "b" sinoć. Valjda bude uzvrat zanimljiviji !?

Avatar poljicanin
poljicanin
11:21 30.11.2015.

Kada sam tu takozvanu borbu gledao mislio sam da se radi o hrvanju a na kraju je to navodno ipak bio boks.Neke slike iz meča izgledaju kao da plešu zajedno a ne da se bore,smiješno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije